A csirkehúst apróra vágjuk, majd sóval, borssal és lime levével ízesítjük. Hagyjuk pácolódni 15-20 percig.
Ha van időd, a csirkehúst akár 1 órára is bepácolhatod, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
A fekete babot előzőleg áztasd be vízbe legalább 2 órára. Ezután főzd meg sós vízben kb. 30-40 percig, amíg megpuhul.
Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv babot, amelyet csak át kell öblíteni.
A tápiókalisztet egy tálban keverd össze egy kevés vízzel, hogy egy sima tésztát kapj. Formázz belőle kis golyókat.
A tészta legyen ragacsos, de jól formázható. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.
A golyókat forró olajban süsd ki, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne tedd túl sok golyót egyszerre az olajba, mert akkor nem lesznek egyenletesen ropogósak.
A banánokat hámozd meg, majd vágd szeletekre, és egy serpenyőben süsd meg őket egy kevés olívaolajjal.
A sült banánok édes íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres csirkét és a ropogós golyókat.
A kész ételt tálald egy nagy tányéron, a sült csirkét, fekete babot és a tápiókás golyókat rendezd el szépen. Friss korianderrel és lime szeletekkel díszítsd.
A koriander friss, aromás íze nagyszerűen passzol a fűszeres csirkehúshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.