Acarajé csirkével, tápiókás golyókkal, sült banánnal és korianderrel díszítve

Acarajé csirkével

Az Acarajé egy híres indiai étel, amelyet különböző régiókban más-más módon készítenek. Az étel alapja a fekete bab és a tápiókaliszt, melyeket különféle fűszerekkel kombinálnak. Az Acarajé csirkével egy különleges változat, amely gazdag ízeket kínál. Az étel tipikusan az indiai utcai étkezés része, és nagyszerű választás bármilyen alkalmra. A sült banánok és a koriander frissessége még inkább kiemeli az étel gazdag ízvilágát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
200 g Fekete bab
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
1 csokor Friss koriander
100 g Tápiókaliszt
2 db Sült banán
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
1 db Piri piri (csípős paprika)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst apróra vágjuk, majd sóval, borssal és lime levével ízesítjük. Hagyjuk pácolódni 15-20 percig.

    Ha van időd, a csirkehúst akár 1 órára is bepácolhatod, hogy még intenzívebb ízt kapjon.

    2

    A fekete babot előzőleg áztasd be vízbe legalább 2 órára. Ezután főzd meg sós vízben kb. 30-40 percig, amíg megpuhul.

    Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv babot, amelyet csak át kell öblíteni.

    3

    A tápiókalisztet egy tálban keverd össze egy kevés vízzel, hogy egy sima tésztát kapj. Formázz belőle kis golyókat.

    A tészta legyen ragacsos, de jól formázható. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.

    4

    A golyókat forró olajban süsd ki, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne tedd túl sok golyót egyszerre az olajba, mert akkor nem lesznek egyenletesen ropogósak.

    5

    A banánokat hámozd meg, majd vágd szeletekre, és egy serpenyőben süsd meg őket egy kevés olívaolajjal.

    A sült banánok édes íze tökéletesen kiegészíti a fűszeres csirkét és a ropogós golyókat.

    6

    A kész ételt tálald egy nagy tányéron, a sült csirkét, fekete babot és a tápiókás golyókat rendezd el szépen. Friss korianderrel és lime szeletekkel díszítsd.

    A koriander friss, aromás íze nagyszerűen passzol a fűszeres csirkehúshoz.