Ají de Gallina pekándióval, gazdag perui csirke étel tejszínes szósszal, friss korianderrel és pekándióval díszítve

Ají de Gallina pekándióval

Az Ají de Gallina egy tradicionális perui étel, amelynek fő összetevője a csirkehús, amit krémes, fűszeres szósszal készítenek. A különlegességét az adja, hogy a szósszal együtt pekándióval dúsítják, ami gazdagítja az étel ízét. A pekándió és a fűszerek harmonizálnak a selymes tejszínes alapban, így egy igazán ínycsiklandó ételt kapunk. A perui háztartásokban gyakran készítik, különösen ünnepi alkalmakkor, de akár hétköznapi étkezésekhez is ideális választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Sárga chili paprika
200 ml Tejszín
100 g Pekándió
1 ek. Pekánolaj
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Citromlé
1 csokor Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombot főzd meg sós vízben 30 percig, amíg teljesen megpuhul. A főtt csirkehúst vágd kisebb darabokra.

    Ha gyorsabb főzést szeretnél, a csirkecombot fel is szeletelheted, hogy gyorsabban megfőjön.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Pirítsd meg a hagymát, amíg üveges lesz.

    A hagyma pirítása során az ízek jobban előjönnek, ezért hagyd, hogy szépen megpiruljon, de ne égjen meg.

    3

    A sárga chili paprikát vágd apróra, és add hozzá a serpenyőhöz a fokhagymával együtt. Pirítsd további 2-3 percig.

    A chili mennyiségét ízlés szerint változtathatod, ha enyhébb ízre vágysz, kevesebb chilit használj.

    4

    Add hozzá a tejszínt, a szójaszószt, és a citromlevet. Forrald fel, majd alacsony lángon főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl sűrűvé válik a szósz, egy kis víz hozzáadásával lazíthatod.

    5

    A pekándiókat egy serpenyőben enyhén pirítsd meg, majd apróra vágd őket.

    A pekándió pirítása segít kiemelni az ízét és extra ropogósságot ad a kész ételnek.

    6

    A pekándiókat add hozzá a szószhoz, majd tedd bele a csirkehúst. Alaposan keverd össze, és főzd alacsony lángon további 5 percig.

    A pekándió gazdagítja a szószt, és extra ízt ad a csirke húsnak.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve, és ízlés szerint sózd és borsozd.

    A friss koriander friss ízt ad a gazdag ételnek, és szép színt ad a tálaláshoz.