Soondae koreai étel vérkolbásszal és pirított rizzsel tálalva

Amppong Soondae

A Soondae egy tradicionális koreai étel, amely vérkolbászból készül. Az étel gazdag ízvilága a fűszerek és a szezámolaj kombinációjától válik igazán különlegessé. A Soondae egy tipikus koreai étkezés része, amelyet különböző módon készítenek, de a legnépszerűbb verziók közé tartozik, amikor a vérkolbászt rizzsel és zöldségekkel tálalják. A Soondae étkezés közben a friss koriander segít kiemelni a fűszeres, gazdag ízeket, míg a rizs textúrája tökéletesen kiegészíti a kolbász ropogós külső rétegét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Vérkolbász (Soondae)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 g Rizs
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Tengeri só
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vérkolbászt (Soondae) főzd meg forró vízben 20-25 percig, hogy átpuhuljon. Ha kész, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel kb. 2 cm vastag darabokra.

    A vérkolbászt ne főzd túl, mert elveszítheti az állagát és túlságosan szétfolyhat.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát hámozd meg, majd apróra vágd.

    A fokhagymát finomra aprítva erősebb ízt ad az ételnek, de ügyelj rá, hogy ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.

    3

    Egy serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre, majd add hozzá a rizst.

    A hagymát pirítsd aranybarnára, hogy gazdag ízt adjon az ételnek.

    4

    Add hozzá a szójaszószt, szezámolajat, tengeri sót és borsot a rizshez. Pirítsd a rizst 3-4 percig, hogy jól átvegye az ízeket.

    A szójaszósz és szezámolaj kombinációja kiemeli a rizs gazdag ízét, miközben a szezámolaj friss, mogyorós jegyeket ad az ételnek.

    5

    Miután a rizs és hagyma átsült, add hozzá a szeletelt vérkolbászt és jól keverd össze, hogy minden összetevő jól összeérjen.

    A vérkolbászt lassan add hozzá, hogy ne törjön össze, és minden darab egyenletesen átmelegedjen.

    6

    Miután az étel teljesen átmelegedett, szórd meg friss korianderrel, és tálald azonnal.

    A koriander friss íze különleges aromát ad a fogásnak, amely tökéletesen illik a gazdag vérkolbászhoz.