Ananászos tangsuyuk tálalva, ropogós húsokkal és friss zöldségekkel.

Ananászos Tangsuyuk

A tangsuyuk egy hagyományos koreai étel, amelyet gyakran kínálnak éttermekben és otthoni vacsorákon egyaránt. Az ananászos változata a legújabb trendekhez illeszkedik, és az édes-savanyú ízek egyensúlyát hozza el az ételbe. Ez az étel nemcsak ízletes, hanem rendkívül vonzó is a látványos színpompájával és a ropogós húsokkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (karaj vagy comb)
100 g Liszt
100 g Kukoricakeményítő
1 csipet
1 csipet Bors
1 db Tojás
200 ml Víz
500 ml Olaj (sütéshez)
200 g Ananász
1 db Vöröshagyma
1 db Vörös paprika
3 ek. Cukor
2 ek. Fehér ecet
2 ek. Sójás öntet
2 szál Zöldhagymák (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd vékony csíkokra. Egy tálban keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sót, borsot és a tojást. Add hozzá a vizet, és keverd simára a tésztát.

    A húsokat vékony csíkokra vágd, hogy gyorsabban átsüljenek és ropogósak legyenek.

    2

    A húsokat forgasd a tésztába, hogy minden oldalát jól bevonja. Egy serpenyőben melegíts olajat, és süsd a húst aranybarnára és ropogósra. Ezután szedd ki a húst és tedd papírtörlőre.

    A megfelelő olajhőmérséklet nagyon fontos. Ha túl hideg, a hús nem lesz ropogós, ha túl forró, megéghet.

    3

    Közben az ananászt vágd kisebb darabokra, a vöröshagymát és a paprikát szeleteld fel. Egy serpenyőben melegítsd fel az ecetet, cukrot, szójaszószt és ananászlevet. Add hozzá a zöldségeket és a gyümölcsöt, majd főzd össze 5-7 percig.

    A szószok édes-savanyú egyensúlya kulcsfontosságú. Ha túl savanyú, adj hozzá több cukrot, ha túl édes, egy kis ecetet.

    4

    Az elkészült húsokat öntsd le az ananászos szószsal, majd tálald melegen. Díszítsd zöldhagymával és tálald rizzsel.

    A szószban a zöldségeket ne főzd túl, hogy még ropogósak maradjanak!