Grillezett anticucho, fűszeres marhahús nyárson, tálalva friss kenyérrel és zöldségekkel

Anticucho boliviano

Az anticucho egy tradicionális bolíviai étel, amelyet gyakran fogyasztanak fesztiválokon és családi összejöveteleken. A húsokat pácba áztatják, majd nyársra fűzik és grillezik. A recept alapja a fűszeres, pörkölt hús, amelyet friss kenyérrel és zöldségekkel tálalnak. Az anticucho gazdag, fűszeres ízvilága igazi kulináris élvezetet nyújt, miközben a szabadban készített nyárs minden falatja egy ünnepi élmény.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. szív vagy lapocka)
4 db Körömkenyér (pan de bono) vagy baguette
2 db Piros paprika
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Oregano
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Fahéj
0.5 tk. Kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst (pl. szívet vagy lapockát) vágd kisebb falatokra, hogy könnyen megsüljön a grillen vagy serpenyőben.

    A marhahús kiválasztásánál ügyelj arra, hogy az alapanyag friss és jól vágott legyen, így a hús tökéletesen meg tud pirulni.

    2

    A piros paprikát, fokhagymát és hagymát aprítsd fel, majd tedd egy tálba.

    Ha szeretnéd intenzívebb ízt, először pirítsd meg a fokhagymát és paprikát egy kis olajon.

    3

    Add hozzá a fűszereket (oregánó, kömény, fahéj), az olívaolajat, és alaposan keverd össze a pácot.

    Ha szeretnél egy csípősebb változatot, adj hozzá egy kis csípős paprikát is.

    4

    Tedd a húsfalatokat a fűszeres pácba, és hagyd pácolódni minimum 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    Minél hosszabb ideig pácolod a húst, annál intenzívebb ízt kapsz.

    5

    Miután a hús megpácolódott, fűzsd fel a falatokat egy nyársra, és grillen vagy serpenyőben süsd meg mindkét oldalukat, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A hús akkor lesz tökéletes, ha kívül ropogós, belül pedig omlós és szaftos.

    6

    Közben készítsd el a körömkenyeret vagy baguette-t, és süsd meg, hogy friss és ropogós legyen.

    A friss kenyér a hús mellé tökéletes kísérő, és jól kiegészíti a fűszeres ízeket.

    7

    Tálald a kész anticuchót a friss kenyérrel, és ha szeretnéd, szórj rá friss zöldségeket, például paradicsomot és salátát.

    A friss citromlé egy kis savasságot adhat, ami jól ellensúlyozza a hús fűszeres ízét.