A padlizsánt és a sárgarépát hámozd meg, majd vágd fel kis kockákra. A zöldbabot is aprítsd fel.
A padlizsánt nem szükséges túl vékonyra vágni, de ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek a darabok, hogy minden egyenletesen puhuljon meg.
A kókuszolajban pirítsd meg a fokhagymát, majd add hozzá a padlizsánt, sárgarépát és zöldbabot. Pirítsd őket közepes lángon 5-6 percig, amíg kissé megpuhulnak.
A fokhagymát ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg. A zöldségeket néhány perc alatt megpiríthatod, hogy a textúrájuk megmaradjon.
Add hozzá a garam masalát, kurkumát, fekete borsot és sót, majd keverd jól össze, hogy minden zöldség egyenletesen megkapja a fűszereket.
A garam masala és a kurkuma fűszeres ízt ad az ételnek. Ha szereted a fűszeresebb ízeket, adhatunk még egy kis chili port.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd alacsony lángon 10-12 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a kókusztej beszívódik.
Ha túl sűrű lenne a szósz, egy kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy szaftosabb legyen.
Mielőtt tálalnád, szórd meg friss korianderrel. Az avialt friss rizs mellett tálald.
A koriander frissességet ad az ételnek, és remekül kiegészíti a fűszeres kókuszos ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.