Ayran szódával, frissen tálalva, habos és friss

Ayran szódával

Az ayran szódával egy hagyományos török ital, amely frissítő és hidratáló hatású. A joghurt, víz és só tökéletes egyensúlya teszi igazán különlegessé. Az ayran az egyik legnépszerűbb ital Törökországban, amelyet gyakran tálalnak húsos étkezésekhez vagy egyszerűen egy meleg nyári napon. Ha szereted a különleges italokat, az ayran szódával a legjobb választás lehet egy frissítő élményhez. Variálhatod egy kis menta levelekkel vagy citromlével, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Joghurt
150 ml Víz
0.5 tk.
150 ml Szóda

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot öntsd egy nagy tálba, és add hozzá a sót. Keverd alaposan össze, amíg a só teljesen feloldódik.

    Ha a joghurt túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod, hogy könnyebben keveredjen.

    2

    Ezután öntsd hozzá a vizet, és folytasd a keverést, hogy sima, folyékony állagot kapj.

    A víz mennyiségét ízlés szerint módosíthatod, ha hígabb vagy sűrűbb ayrant szeretnél.

    3

    Végül öntsd hozzá a szódát, és óvatosan keverd össze. Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra sót, hogy fokozd az ízét.

    A szódavíz frissességet és habos textúrát ad az ayrannak, ezért ügyelj, hogy az utolsó lépésben add hozzá.

    4

    Az elkészült ayrant tálald azonnal, jéggel vagy frissen, ahogy kedveled.

    A legjobb hidegen, frissen tálalva, hogy igazán felfrissítsen.