A joghurtot öntsd egy nagy tálba, és add hozzá a sót. Keverd alaposan össze, amíg a só teljesen feloldódik.
Ha a joghurt túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod, hogy könnyebben keveredjen.
Ezután öntsd hozzá a vizet, és folytasd a keverést, hogy sima, folyékony állagot kapj.
A víz mennyiségét ízlés szerint módosíthatod, ha hígabb vagy sűrűbb ayrant szeretnél.
Végül öntsd hozzá a szódát, és óvatosan keverd össze. Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra sót, hogy fokozd az ízét.
A szódavíz frissességet és habos textúrát ad az ayrannak, ezért ügyelj, hogy az utolsó lépésben add hozzá.
Az elkészült ayrant tálald azonnal, jéggel vagy frissen, ahogy kedveled.
A legjobb hidegen, frissen tálalva, hogy igazán felfrissítsen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.