BĂĄnh bột lọc sĂŒlt hagymĂĄval tĂĄlalva, friss korianderrel

BĂĄnh bột lọc sĂŒlt hagymĂĄval

A BĂĄnh bột lọc egy hagyomĂĄnyos vietnami Ă©tel, amelyet gƑzölve kĂ©szĂ­tenek. A recept gazdag Ă­zvilĂĄga a rĂĄk, fokhagyma Ă©s sĂŒlt hagyma keverĂ©kĂ©nek köszönhetƑ, miközben a tĂ©szta puha Ă©s rugalmas marad. Az Ă©tel VietnĂĄm közĂ©psƑ Ă©s dĂ©li rĂ©szein nĂ©pszerƱ, Ă©s gyakran szolgĂĄljĂĄk fel vendĂ©gek szĂĄmĂĄra. A BĂĄnh bột lọc a vietnami konyha egyik jelkĂ©pĂ©vĂ© vĂĄlt, amely az egyszerƱsĂ©g Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă­zek tökĂ©letes egyensĂșlyĂĄt kĂ©pviseli.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Tapiokaliszt
⭕ 150 g Rák
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 tk. Szezámmag
⭕ 2 ek. Kókuszolaj
⭕ 150 ml Víz
⭕ 1 csokor Friss koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A tapiokalisztet egy tĂĄlban keverd össze a vĂ­zzel, sĂłval Ă©s borssal. KĂ©zzel gyĂșrd jĂłl össze, hogy sima tĂ©sztĂĄt kapj.

    A tĂ©szta nem szabad, hogy tĂșl kemĂ©ny legyen. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kis extra vizet, hogy simĂĄbb legyen.

    2

    A rĂĄkokat aprĂłra vĂĄgd, majd pirĂ­tsd meg Ƒket a kĂłkuszolajban, a finomra vĂĄgott fokhagymĂĄval egyĂŒtt. FƑzd, amĂ­g a rĂĄkok ĂĄtsĂŒlnek Ă©s illatosak lesznek.

    A rĂĄkokat ne fƑzd tĂșl, mert könnyen gumissĂĄ vĂĄlhatnak.

    3

    A hagymĂĄt finomra vĂĄgd, majd sĂŒsd meg aranybarnĂĄra egy mĂĄsik serpenyƑben, amĂ­g karamellizĂĄlĂłdik.

    A hagyma pirĂ­tĂĄsa sorĂĄn a fokozatos hƑkezelĂ©s segĂ­t abban, hogy Ă©desebb Ă©s Ă­nycsiklandĂłbb legyen.

    4

    A tĂ©sztĂĄbĂłl kĂ©szĂ­ts kis golyĂłkat, majd minden golyĂłba tegyĂ©l egy kis adag rĂĄkot Ă©s egy kevĂ©s sĂŒlt hagymĂĄt. A golyĂłkat ĂŒgyesen zĂĄrd le, hogy a töltelĂ©k ne essen ki.

    A golyĂłk zĂĄrĂĄsĂĄnĂĄl ĂŒgyelj arra, hogy a tĂ©szta teljesen körbeölelje a töltelĂ©ket.

    5

    A golyĂłkat egy gƑzölƑ kosĂĄrban gƑzöld meg, körĂŒlbelĂŒl 15-20 percig, amĂ­g a tĂ©szta ĂĄt nem sĂŒl.

    A gƑzölĂ©s sorĂĄn ne nyisd ki tĂșl gyakran a fedƑt, hogy a gƑz ne szökjön el.

    6

    A kĂ©sz BĂĄnh bột lọc-okat tĂĄlald sĂŒlt hagymĂĄval Ă©s friss korianderrel, hogy Ă­zesebb Ă©s frissĂ­tƑbb legyen.

    A friss koriander hozzåadåsåval még gazdagabb ízt érhetsz el, és segít a frissesség fokozåsåban.