A paprikákat vágd fel a tetejükön, és távolítsd el a magokat.
A paprikák belsejét óvatosan vedd ki, hogy ne sértsd meg a külső falakat.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben olívaolajban pirítsd meg őket.
A hagymát aranybarnára pirítva a legjobb ízt éred el.
Add hozzá a köményt, szárított chilit, garam masalát, borsot és sót, majd keverd jól össze.
A fűszereket pirítsd rövid ideig, hogy felszabaduljanak az ízek.
A paneert morzsold össze, és keverd hozzá a pirított fűszeres hagymához, majd add hozzá a főtt rizst is.
A paneer könnyen morzsolható, így jól illeszkedik a töltelékhez.
A friss koriandert aprítsd fel, és add hozzá a töltelékhez, majd jól keverd el.
A koriander friss íze nagyszerűen kiemeli az ételt, és gazdagítja a fűszeres tölteléket.
A kész tölteléket töltsd meg a paprikák belsejébe, és mindegyik paprikát szorosan tedd egy tepsibe.
A paprikák ne legyenek túl teltek, hogy ne törjenek el sütés közben.
A paprikákat süsd 180°C-on 20-25 percig, amíg a töltelék meg nem puhul és a paprika kívül enyhén meg nem pirul.
Ha szeretnéd, a végén egy kis extra olívaolajat is önthetsz a paprikákra a sütés előtt.
Tálald melegen, és díszítsd friss korianderlevelekkel.
A sült paprikákat rizzsel és joghurttal tálalva különlegesebb ételt készíthetsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.