Bharwa Shimla Mirch, töltött paprika, friss korianderrel díszítve

Bharwa Shimla Mirch (töltött paprika)

A Bharwa Shimla Mirch egy tradicionális indiai étel, amelyet friss zöld paprikával töltenek meg, és ínycsiklandó rizs és paneer keverékkel készítenek. Az ételt gyakran tálalják curry kíséretében, és remekül illik egy friss, fűszeres joghurttal. A töltött paprika fűszeres tölteléke és a friss koriander együtt különleges ízélményt ad, miközben egy könnyű, egészséges ételt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Shimla Mirch (zöld paprika)
100 g Főtt rizs
150 g Cottage cheese (paneer)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 tk. Kömény
1 db Szárított chili
1 tk. Garam masala
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paprikákat vágd fel a tetejükön, és távolítsd el a magokat.

    A paprikák belsejét óvatosan vedd ki, hogy ne sértsd meg a külső falakat.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben olívaolajban pirítsd meg őket.

    A hagymát aranybarnára pirítva a legjobb ízt éred el.

    3

    Add hozzá a köményt, szárított chilit, garam masalát, borsot és sót, majd keverd jól össze.

    A fűszereket pirítsd rövid ideig, hogy felszabaduljanak az ízek.

    4

    A paneert morzsold össze, és keverd hozzá a pirított fűszeres hagymához, majd add hozzá a főtt rizst is.

    A paneer könnyen morzsolható, így jól illeszkedik a töltelékhez.

    5

    A friss koriandert aprítsd fel, és add hozzá a töltelékhez, majd jól keverd el.

    A koriander friss íze nagyszerűen kiemeli az ételt, és gazdagítja a fűszeres tölteléket.

    6

    A kész tölteléket töltsd meg a paprikák belsejébe, és mindegyik paprikát szorosan tedd egy tepsibe.

    A paprikák ne legyenek túl teltek, hogy ne törjenek el sütés közben.

    7

    A paprikákat süsd 180°C-on 20-25 percig, amíg a töltelék meg nem puhul és a paprika kívül enyhén meg nem pirul.

    Ha szeretnéd, a végén egy kis extra olívaolajat is önthetsz a paprikákra a sütés előtt.

    8

    Tálald melegen, és díszítsd friss korianderlevelekkel.

    A sült paprikákat rizzsel és joghurttal tálalva különlegesebb ételt készíthetsz.