A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.
A burgonya főzővize legyen sós, így ízesebb lesz a gnocchi.
Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.
Fontos, hogy a burgonya teljesen kihűljön, mielőtt hozzáadod a lisztet, különben a tészta ragacsos lesz.
A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.
A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától. Lehet, hogy kevesebb vagy több lisztre lesz szükséged.
A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.
A villa mintázata segít a szósznak jobban megtapadni a gnocchin.
Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.
Amikor a gnocchi feljön a víz tetejére, az azt jelenti, hogy megfőtt.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg megpuhulnak.
Ne pirítsd túl a hagymát és a fokhagymát, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak az ételnek. Elég, ha üvegesre párolod őket.
Add hozzá a darálthúst, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hús teljesen átsül és enyhén megpirul.
A húst alaposan pirítsd le, hogy finomabb legyen a szósz.
Öntsd hozzá a paradicsompürét, és főzd 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nincs paradicsompüréd, használhatsz konzerv paradicsomot is.
Add hozzá a tejszínt és a friss petrezselymet, majd keverd össze. Főzd alacsony lángon, amíg a szósz besűrűsödik.
A tejszín helyett használhatsz mascarponét is a gazdagabb ízért.
Add hozzá a kifőtt gnocchikat a bolognai szószhoz, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.
Ne keverd túl erősen, mert a gnocchi könnyen összetörik.
Tálalás előtt szórd meg frissen reszelt parmezánnal és friss petrezselyemmel.
A parmezánt közvetlenül tálalás előtt reszeld le, hogy friss és aromás legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.