Bonjiri Yakitori csirke farok tálalva, frissen grillezve

Bonjiri Yakitori - Csirke farok

A Bonjiri Yakitori egy népszerű japán étel, amely a csirke farok különleges felhasználásával készült. A yakitori, azaz japán nyárs egy hagyományos étel, amelyet gyakran tálalnak japán utcai árusoknál. A Bonjiri Yakitori különösen a gazdag ízvilága miatt népszerű, a szójaszósz és a friss fűszerek kombinációja pedig igazán különleges élményt nyújt. Történeti háttér: A yakitori egy ősi japán étel, amelyet a 17. században kezdtek el fogyasztani. A csirke farok használata az ételben egy modern változatot ad a hagyományos recepthez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke farok
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 tk. Szezámmag
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Olaj
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke farkát tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben grillezhető legyen. Ha szükséges, a csontokat is eltávolíthatod.

    A csirke farok sok zsírt tartalmaz, ami nagyon ízletes és szaftos, ezért ne dobd el a csontokat, mert ezek is ízesítenek.

    2

    A szójaszószt, mirint és cukrot keverd össze egy tálban, majd add hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért. Ez lesz a pác a csirkének.

    A pácot mindig alaposan keverd össze, hogy a cukor feloldódjon és az ízek jól összeérjenek.

    3

    A csirke darabokat tedd a pácba, és hagyd legalább 30 percig pácolódni, de akár egy éjszakán át is pihentetheted a hűtőben.

    A pácot ne hagyd túl sokáig a csirke húsán, mert a só és cukor túlságosan megváltoztathatja a textúráját.

    4

    A grillezéshez használj egy megfelelő grillsütőt vagy serpenyőt. A csirke darabokat a nyársra tűzve, folyamatosan forgasd a grillen, amíg minden oldal szép aranybarna és ropogós lesz.

    A csirke szaftos marad, ha nem grillezed túl, és a bőr egy kicsit ropogós, de a hús még puha.

    5

    Amikor elkészült, szórd meg a csirkét friss szezámmaggal és zöldhagymával. Tálald azonnal, és élvezd a finom, fűszeres ízeket.

    A friss zöldhagyma és a szezámmag még gazdagabbá teszi a yakitori ízét, és dekoratív hatást is ad a tálalásnak.