A csirke farkát tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben grillezhető legyen. Ha szükséges, a csontokat is eltávolíthatod.
A csirke farok sok zsírt tartalmaz, ami nagyon ízletes és szaftos, ezért ne dobd el a csontokat, mert ezek is ízesítenek.
A szójaszószt, mirint és cukrot keverd össze egy tálban, majd add hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért. Ez lesz a pác a csirkének.
A pácot mindig alaposan keverd össze, hogy a cukor feloldódjon és az ízek jól összeérjenek.
A csirke darabokat tedd a pácba, és hagyd legalább 30 percig pácolódni, de akár egy éjszakán át is pihentetheted a hűtőben.
A pácot ne hagyd túl sokáig a csirke húsán, mert a só és cukor túlságosan megváltoztathatja a textúráját.
A grillezéshez használj egy megfelelő grillsütőt vagy serpenyőt. A csirke darabokat a nyársra tűzve, folyamatosan forgasd a grillen, amíg minden oldal szép aranybarna és ropogós lesz.
A csirke szaftos marad, ha nem grillezed túl, és a bőr egy kicsit ropogós, de a hús még puha.
Amikor elkészült, szórd meg a csirkét friss szezámmaggal és zöldhagymával. Tálald azonnal, és élvezd a finom, fűszeres ízeket.
A friss zöldhagyma és a szezámmag még gazdagabbá teszi a yakitori ízét, és dekoratív hatást is ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.