Carne Seca tålalva rizzsel és friss korianderrel

Carne Seca

A Carne Seca a brazil konyha egyik ikonikus fogĂĄsa, amelyet eredetileg a hĂșs hosszĂș tĂĄvĂș tartĂłsĂ­tĂĄsĂĄra fejlesztettek ki. A szĂĄrĂ­tott marhahĂșst ma mĂĄr nemcsak tartĂłsĂ­tĂĄsa miatt kedvelik, hanem a kĂŒlönleges textĂșrĂĄja Ă©s gazdag Ă­zvilĂĄga miatt is. BrazĂ­liĂĄban gyakran tĂĄlaljĂĄk rizzsel, babbal Ă©s friss zöldfƱszerekkel, Ă©s ĂŒnnepi alkalmakkor is nĂ©pszerƱ Ă©tel. Ez a recept a tradicionĂĄlis Carne Seca elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©nek egyszerƱ mĂłdjĂĄt mutatja be.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 1 óra 10 perc
Teljes 1 Ăłra 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g SzĂĄrĂ­tott marhahĂșs (carne seca)
⭕ 1 db Vöröshagyma (aprĂ­tva)
⭕ 3 gerezd Fokhagyma (zĂșzott)
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 2 db Paradicsom (aprítva)
⭕ 1 db Paprika (kockázva, opcionális)
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 10 g Friss koriander (tálaláshoz, aprítva)
⭕ 4 adag FƑtt rizs (tálaláshoz)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd a szĂĄrĂ­tott marhahĂșst hideg vĂ­zben legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄn ĂĄt, közben többször cserĂ©ld le a vizet, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a felesleges sĂłt.

    Az ĂĄztatĂĄsi idƑ csökkenthetƑ, ha forrĂł vizet hasznĂĄlsz, de ebben az esetben is többször cserĂ©ld a vizet. A lĂ©nyeg, hogy a hĂșsbĂłl minĂ©l több sĂłt tĂĄvolĂ­ts el.

    2

    Forralj vizet egy nagy edĂ©nyben, majd add hozzĂĄ az ĂĄztatott marhahĂșst. FƑzd kb. 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂ­g a hĂșs megpuhul. SzƱrd le, majd tĂ©pkedd kisebb darabokra.

    A fƑzĂ©si idƑ fĂŒgg a hĂșs vastagsĂĄgĂĄtĂłl Ă©s minƑsĂ©gĂ©tƑl. EllenƑrizd a hĂșst villĂĄval, hogy elĂ©g puha-e. A tĂ©pkedĂ©s könnyebb, ha a hĂșs mĂ©g meleg.

    3

    MelegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat egy nagy serpenyƑben, Ă©s dinszteld meg a vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, amĂ­g illatosak lesznek.

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt alacsony lĂĄngon dinszteld, hogy ne Ă©gjenek meg. Addig dinszteld, amĂ­g a hagyma ĂŒveges nem lesz.

    4

    Add hozzĂĄ a tĂ©pkedett marhahĂșst, Ă©s pirĂ­tsd közepes lĂĄngon 5-7 percig. Keverd hozzĂĄ az aprĂ­tott paradicsomot Ă©s paprikĂĄt, majd fƑzd tovĂĄbbi 10 percig, amĂ­g az Ă­zek összeĂ©rnek.

    A hĂșst addig pirĂ­tsd, amĂ­g enyhĂ©n meg nem pirul. A paradicsom Ă©s paprika lĂĄgyulĂĄsĂĄig fƑzd.

    5

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal, majd tĂĄlald forrĂłn fƑtt rizzsel Ă©s aprĂ­tott friss korianderrel dĂ­szĂ­tve.

    KĂłstold meg a hĂșst, mielƑtt sĂłval Ă­zesĂ­ted, mert a szĂĄrĂ­tott hĂșs eleve sĂłs lehet. A koriander helyett petrezselyemmel is dĂ­szĂ­theted.