Áztasd a szárított marhahúst hideg vízben legalább 24 órán át, közben többször cseréld le a vizet, hogy eltávolítsd a felesleges sót.
Az áztatási idő csökkenthető, ha forró vizet használsz, de ebben az esetben is többször cseréld a vizet. A lényeg, hogy a húsból minél több sót távolíts el.
Forralj vizet egy nagy edényben, majd add hozzá az áztatott marhahúst. Főzd kb. 1 órán át, amíg a hús megpuhul. Szűrd le, majd tépkedd kisebb darabokra.
A főzési idő függ a hús vastagságától és minőségétől. Ellenőrizd a húst villával, hogy elég puha-e. A tépkedés könnyebb, ha a hús még meleg.
Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és dinszteld meg a vöröshagymát és fokhagymát, amíg illatosak lesznek.
A hagymát és fokhagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjenek meg. Addig dinszteld, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Add hozzá a tépkedett marhahúst, és pirítsd közepes lángon 5-7 percig. Keverd hozzá az aprított paradicsomot és paprikát, majd főzd további 10 percig, amíg az ízek összeérnek.
A húst addig pirítsd, amíg enyhén meg nem pirul. A paradicsom és paprika lágyulásáig főzd.
Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald forrón főtt rizzsel és aprított friss korianderrel díszítve.
Kóstold meg a húst, mielőtt sóval ízesíted, mert a szárított hús eleve sós lehet. A koriander helyett petrezselyemmel is díszítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.