Causa de camarones friss garnélarákkal, lime-mal és korianderrel

Causa de camarones (rákkal)

A Causa de Camarones a perui konyha egyik legismertebb ételének számít, amely friss garnélarákot és burgonyapürét kombinál lime-mal és korianderrel. Az étel az Andok környékén elterjedt, és ünnepi alkalmakkor gyakran tálalják. A Causa ínycsiklandóan friss, egyszerűen elkészíthető és gazdag ízű étel, amely a perui konyha egyik alapvető eleme.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Sárga burgonya
300 g Főtt garnélarák
1 db Avokádó
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lime (citrom)
0.5 tk. Fűszerpaprika
3 ek. Majonéz
1 ág Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd főzd meg sós vízben körülbelül 20-25 perc alatt, amíg teljesen megpuhul.

    A burgonya akkor jó, ha könnyen át tudsz szúrni egy villát vele, de ne főzd túl, hogy ne legyen pépes.

    2

    Miután a burgonya megfőtt, pürésítsd egy villával vagy krumplinyomóval, hogy sima pürét kapj.

    A sima püré alapja a Causa de Camarones-nek, és ez adja az étel alapjának textúráját.

    3

    Az avokádót hámozd meg, vágd fel, majd pürésítsd össze a lime levével és egy kis sóval.

    Az avokádó friss és krémes textúrát ad az ételnek, miközben a lime frissességet biztosít.

    4

    A főtt garnélarákot apró darabokra vágd fel.

    A garnélarákokat könnyedén felvághatod egy éles késsel, hogy megfelelő darabokat kapj a tálaláshoz.

    5

    A burgonyapürét keverd össze az avokádóval, fűszerpaprikával, borssal, egy csipet sóval és a majonézzel.

    A majonéz segít összekeverni a pürét és gazdagabbá teszi az ételt.

    6

    Ezután öntsd hozzá az olívaolajat, és keverd simára.

    Az olívaolaj gazdag ízt ad az ételnek, miközben sima állagot biztosít.

    7

    A pürésített keveréket tálakba helyezheted, majd rétegezd rá a garnélarák darabokat.

    Tálaláskor ügyelj arra, hogy a garnélarák egyenletesen eloszoljon a püré tetején.

    8

    Díszítsd friss korianderrel és egy szelet lime-mal.

    A koriander és a lime frissességet ad, míg a lime szeletek szép díszítőelemeket alkotnak.