Chana Masala kókusztejjel, friss korianderrel díszítve

Chana Masala kókusztejjel

A Chana Masala egy klasszikus indiai étel, amelyet csicseriborsóval és különböző fűszerekkel készítenek. Az étel eredete Punjab régiójába nyúlik vissza, és azóta az egész világon népszerűvé vált. A kókusztej hozzáadásával a recept egy krémesebb, enyhén édes ízt kap, miközben megőrzi a fűszeres, gazdag aromáját. A Chana Masala tökéletes választás a vegetáriánusok számára, mivel gazdag fehérjében és tápanyagokban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Csicseriborsó
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 db Paradicsom
1 db Piros chili
2 ek. Curry por
1 tk. Koriander
1 tk. Kuminos fűszer
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót alaposan öblítsd le, majd tedd egy nagy lábasba és főzd meg vízben, amíg megpuhul. Ha gyorsítani szeretnéd, használhatsz konzerv csicseriborsót is.

    Ha száraz csicseriborsót használsz, érdemes előző este áztatni, hogy gyorsabban megpuhuljon főzés közben.

    2

    A hagymát apróra vágd, a fokhagymát és a gyömbért reszeld le. A paradicsomot kockázd fel.

    A friss gyömbér és fokhagyma igazi ízt ad a currynak, de ha nem szereted az intenzív ízeket, csökkentsd a mennyiséget.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát. Pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedik.

    A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjen meg és szép édes ízt kapjon.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, piros chilit, curry port, koriandert és kuminos fűszert. Pirítsd 1-2 percig, hogy az összes fűszer megfőjön.

    A fűszerek pirítása intenzívebbé teszi az ízeket, de ügyelj, hogy ne égesd meg őket.

    5

    Add hozzá a kockázott paradicsomot, és főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom megpuhul és szósz kezd kialakulni.

    Ha a paradicsom nem elég savanykás, adj hozzá egy kis citromlevet, hogy fokozza az ízeket.

    6

    Öntsd rá a kókusztejet és a főtt csicseriborsót, majd főzd 10 percig, amíg az ízek összeérnek és a szósz besűrűsödik.

    A kókusztej krémes textúrát ad, és szép simává teszi az ételt. Ha szeretnéd, több kókusztejet is hozzáadhatsz.

    7

    Kóstold meg, és ízesítsd sóval, ha szükséges. Tálald friss korianderrel.

    A koriander friss íze tökéletesen illik a chana masala fűszeres ízéhez. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.