Chirashi tál tofuval, avokádóval, uborkával és nori algával tálalva

Chirashi Tofuval

A chirashi egy hagyományos japán étel, amelyet gyakran készítenek sushi alapanyagokkal, de a tofuval készült változata vegánok számára is tökéletes. A rizs, avokádó, uborka, és a szójaszósz minden falatját frissességgel és ízletességgel tölti meg. A chirashi tál egy nagyszerű módja annak, hogy élvezd a sushi ízeit anélkül, hogy sushit kellene készíteni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Sushi rizs
200 g Tofu
2 lap Nori (szárított algalap)
1 db Avokádó
1 db Uborka
1 ek. Kókuszolaj
3 ek. Sójaszósz
2 ek. Vörösborecet
1 tk. Szezámolaj
1 csokor Friss koriander
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst öblítsd le alaposan, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Főzd meg a rizst a csomagolás utasításai szerint.

    A rizst ne főzd túl, hogy ne ragadjon össze. A sushi rizsnek kissé ragadósnak kell lennie, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A tofut vágd kis kockákra, majd egy serpenyőben hevítsd a kókuszolajat. Pirítsd meg a tofut minden oldalról, amíg aranybarna nem lesz.

    A tofu előkészítése előtt nyomd ki a felesleges vizet, hogy a tofu szilárd maradjon a sütés közben.

    3

    A nori algalapokat apró darabokra tépd, és tedd félre. Az uborkát és az avokádót vágd vékony szeletekre.

    Az uborka frissessége kiemeli az étel ízét, míg az avokádó lágy textúrája finom kontrasztot ad.

    4

    A főtt rizst tedd egy tálba, és add hozzá a vörösborecetet, sót, szezámolajat, és keverd jól össze.

    A rizst még melegen öntsd fel az öntettel, hogy jobban felszívja a fűszereket.

    5

    Tálald a rizst egy mély tálban, majd helyezd rá a pirított tofut, uborkát, avokádót és a nori darabokat.

    A tálalásnál ügyelj arra, hogy a hozzávalók színesek legyenek, így az étel nemcsak finom, de vizuálisan is vonzó.

    6

    Szórd meg az ételt szezámmaggal és friss korianderrel. Öntsd rá a szójaszószt, és tálald.

    A koriander frissessége és a szezámmag ropogóssága kiválóan kiegészíti a textúrákat.