A sushi rizst öblítsd le alaposan, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Főzd meg a rizst a csomagolás utasításai szerint.
A rizst ne főzd túl, hogy ne ragadjon össze. A sushi rizsnek kissé ragadósnak kell lennie, hogy könnyen formázható legyen.
A tofut vágd kis kockákra, majd egy serpenyőben hevítsd a kókuszolajat. Pirítsd meg a tofut minden oldalról, amíg aranybarna nem lesz.
A tofu előkészítése előtt nyomd ki a felesleges vizet, hogy a tofu szilárd maradjon a sütés közben.
A nori algalapokat apró darabokra tépd, és tedd félre. Az uborkát és az avokádót vágd vékony szeletekre.
Az uborka frissessége kiemeli az étel ízét, míg az avokádó lágy textúrája finom kontrasztot ad.
A főtt rizst tedd egy tálba, és add hozzá a vörösborecetet, sót, szezámolajat, és keverd jól össze.
A rizst még melegen öntsd fel az öntettel, hogy jobban felszívja a fűszereket.
Tálald a rizst egy mély tálban, majd helyezd rá a pirított tofut, uborkát, avokádót és a nori darabokat.
A tálalásnál ügyelj arra, hogy a hozzávalók színesek legyenek, így az étel nemcsak finom, de vizuálisan is vonzó.
Szórd meg az ételt szezámmaggal és friss korianderrel. Öntsd rá a szójaszószt, és tálald.
A koriander frissessége és a szezámmag ropogóssága kiválóan kiegészíti a textúrákat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.