Chistorra con huevos, egy spanyol étel ropogós kolbásszal és szaftos tojással

Chistorra con huevos

A Chistorra con huevos egy tipikus spanyol reggeli étel, amely gazdag ízvilágával és egyszerű elkészíthetőségével azonnal a kedvenc reggeliző fogások közé emelkedhet. A chistorra kolbász ropogósra sül, és a tojások szaftos, lágy belsejét csodálatosan kiegészíti. Az ételt gyakran friss kenyérrel vagy sült burgonyával tálalják, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Chistorra kolbász
4 db Tojás
1 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd az olívaolajon megpirítjuk egy serpenyőben.

    A hagymát ne pirítsuk túl, csak amíg üvegesedni nem kezd, hogy megőrizze a friss ízét.

    2

    A chistorra kolbászt felvágjuk kis darabokra, és hozzáadjuk a hagymához. Pirítjuk addig, amíg a kolbász meg nem puhul és kicsit ropogós nem lesz.

    A chistorra kolbász már eleve ízesített, ezért figyeljünk a só mennyiségére.

    3

    Közben egy másik serpenyőben serpenyőnként egy-egy tojást sütünk. A tojások sárgáját hagyjuk folyósra, vagy ha jobban szeretjük, süssük meg őket teljesen.

    A tojásokat is egy kicsit sózhatjuk és borsozhatjuk, hogy az ízük jobban érvényesüljön.

    4

    Miután a kolbász megpirult, egy tányérra szedjük, és a tojásokat a kolbász tetejére helyezzük.

    Ha szeretnéd, friss petrezselyemmel díszítheted a tányért, hogy szép zöld színt adjon.

    5

    Tálaljuk az ételt friss kenyérrel vagy sült burgonyával, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    Ez a fogás kiváló reggelire, de egy könnyű vacsorának is tökéletes.