Curry satay, grillezett csirke nyársak curry pácban

Curry Satay

A curry satay egy fűszeres étel, amely a csirke és a curry pác keverékén alapul. A pácban lévő kókusztej, curry por és egyéb fűszerek gazdag ízvilágot adnak a csirke nyársaknak, miközben a csirke szaftos marad. Az étel gyorsan elkészíthető és tökéletes választás egy ínycsiklandó vacsorához. A curry por intenzív, fűszeres ízt ad, miközben a kókusztej lágyítja az ételt. A curry satay tökéletesen illik grillezéshez vagy akár egy gyors családi étkezéshez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
200 ml Kókusztej
3 db Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
2 ek. Curry por
2 ek. Tahin
1 ek. Citruslé
1 ek. Tökmagolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd 2-3 cm-es kockákra, majd egy konyhai papírtörlővel töröld le róla a felesleges nedvességet.

    A csirkemell kockák szárazsága segít, hogy a pác jobban beszívódjon.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd vágd finomra.

    A friss gyömbér segít egy kellemes, intenzív ízt adni a pácnak.

    3

    Egy tálban keverd össze a kókusztejet, curry port, tahint, citruslét, sót és borsot. Tedd bele a fokhagymát és a gyömbért.

    A curry por és a kókusztej kombinációja gazdag, krémes ízt ad.

    4

    A csirkemell kockákat tedd a pácba, és hagyd őket marinálódni legalább 30 percig a hűtőben.

    A pác minél hosszabb ideig érinti a csirkét, annál ízesebbé válik.

    5

    A csirkemell kockákat húzd fel nyársakra vagy fogpiszkálókra.

    Ne túl zsúfoltan pakold meg a nyársakat, hogy a csirke egyenletesen sülhessen.

    6

    A nyársakat grillezd vagy süsd serpenyőben 4-5 percig, míg a csirke szépen megpirul és átsül.

    Ne süsd túl a csirkét, mert kiszáradhat. Ha a csirke fehér és omlós, akkor kész!