A lisztet, sütőport és sót keverd össze egy tálban. Lassan add hozzá a vizet, és keverd addig, amíg egy sima, rugalmas tésztát nem kapsz.
A tészta ne legyen túl nedves, de ha szükséges, egy kis extra vizet is adhatunk hozzá.
A tésztát lefedve pihentesd 20 percig, hogy pihenjen, és könnyebben dolgozhass vele.
Pihentetéskor a tészta könnyebben formázható és nem fog repedezni sütés közben.
Közben készítsd el az ananászos chutney-t. A friss ananászt hámozd meg, majd vágd apró darabokra.
Az ananász frissessége kulcsfontosságú, hogy édes és zamatos chutney-t kapjunk.
A hagymát, gyömbért és chilit apróra vágd. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát és pirítsd 2-3 percig.
A hagyma pirítása előtt érdemes egy kicsit sózni, hogy jobban kiengedje a levét.
Add hozzá a gyömbért és a chilit, majd pirítsd őket 1-2 percig. Ezután add hozzá az ananászt, a cukrot, szójaszószt, sót és ecetet. Főzd 10-15 percig, amíg a chutney besűrűsödik.
A chutney főzéséhez érdemes alacsony lángon dolgozni, hogy az ízek fokozatosan összeérjenek.
Mikor a chutney elkészült, tedd félre, hogy lehűljön, míg a tésztát készíted.
A chutney elkészítésekor fontos, hogy az ananász ne legyen túl éretlen, mert az íze nem lesz annyira édes.
A pihentetett tésztát oszd 8-10 egyenlő darabra, majd formázz belőlük kis golyókat. Nyújtsd ki őket vékony lemezekké.
A tésztát vékonyra kell nyújtani, hogy könnyen süljön és ropogós legyen.
Melegíts egy serpenyőt, és süsd meg a tésztát minden oldalán 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Az olajat érdemes egyenletesen eloszlatni a serpenyőben, hogy a tészta minden oldala egyenletesen süljön.
Tálald a kész Doubles-t ananászos chutney-val a tetején, és friss korianderrel díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.