Doubles ananászos chutney-val tálalva, friss korianderrel

Doubles ananászos chutney-val

A Doubles egy hagyományos trinidadi étel, amely két ropogós, fűszeres tészta között elhelyezett chutney-t tartalmaz. Az ananászos chutney-val tálalt Doubles különleges ízvilágot kínál, amely az édes és savanyú ízek tökéletes egyensúlyát képviseli. Az étel könnyen elkészíthető, és mindig remek választás egy gyors, mégis ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fehér liszt
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
150 ml Víz
1 ek. Olaj
1 db Friss ananász
1 db Hagyma
1 cm Friss gyömbér
1 db Chili
1 tk. Cukor
2 ek. Szójaszósz
0.5 tk.
1 ek. Ecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport és sót keverd össze egy tálban. Lassan add hozzá a vizet, és keverd addig, amíg egy sima, rugalmas tésztát nem kapsz.

    A tészta ne legyen túl nedves, de ha szükséges, egy kis extra vizet is adhatunk hozzá.

    2

    A tésztát lefedve pihentesd 20 percig, hogy pihenjen, és könnyebben dolgozhass vele.

    Pihentetéskor a tészta könnyebben formázható és nem fog repedezni sütés közben.

    3

    Közben készítsd el az ananászos chutney-t. A friss ananászt hámozd meg, majd vágd apró darabokra.

    Az ananász frissessége kulcsfontosságú, hogy édes és zamatos chutney-t kapjunk.

    4

    A hagymát, gyömbért és chilit apróra vágd. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát és pirítsd 2-3 percig.

    A hagyma pirítása előtt érdemes egy kicsit sózni, hogy jobban kiengedje a levét.

    5

    Add hozzá a gyömbért és a chilit, majd pirítsd őket 1-2 percig. Ezután add hozzá az ananászt, a cukrot, szójaszószt, sót és ecetet. Főzd 10-15 percig, amíg a chutney besűrűsödik.

    A chutney főzéséhez érdemes alacsony lángon dolgozni, hogy az ízek fokozatosan összeérjenek.

    6

    Mikor a chutney elkészült, tedd félre, hogy lehűljön, míg a tésztát készíted.

    A chutney elkészítésekor fontos, hogy az ananász ne legyen túl éretlen, mert az íze nem lesz annyira édes.

    7

    A pihentetett tésztát oszd 8-10 egyenlő darabra, majd formázz belőlük kis golyókat. Nyújtsd ki őket vékony lemezekké.

    A tésztát vékonyra kell nyújtani, hogy könnyen süljön és ropogós legyen.

    8

    Melegíts egy serpenyőt, és süsd meg a tésztát minden oldalán 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Az olajat érdemes egyenletesen eloszlatni a serpenyőben, hogy a tészta minden oldala egyenletesen süljön.

    9

    Tálald a kész Doubles-t ananászos chutney-val a tetején, és friss korianderrel díszítve.