Ebi Fry curry szósszal, ropogós rákok curry szósszal, friss fűszerekkel tálalva

Ebi Fry curry szósszal

Az Ebi Fry curry szósszal egy klasszikus indiai étel, amely a fűszeres, gazdag curry szósz és a ropogós, fűszeres rákok kombinációja. Eredetileg a dél-indiai konyhából származik, és a curry szósszal tálalt rákok egy igazi ínycsiklandó fogásnak számítanak. Az étel gazdag íze és fűszeressége különlegessé teszi a hétköznapi étkezéseket, és tökéletes választás egy ünnepi alkalomra is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Rák (tiszított)
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
1 ek. Curry por
1 tk. Cukor
2 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
200 ml Kókusztej
500 ml Olaj (a sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákokat tisztítsuk meg és sózzuk, borsozzuk. A lisztet, tojásokat és zsemlemorzsát készítsük elő külön tálakban.

    A rákokat mindig jól öblítsük le, hogy ne maradjon rajtuk semmi felesleges héj vagy szennyeződés.

    2

    A rákokat először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában hempergessük meg.

    A tökéletes bundához ne hagyjuk ki a tojásos lépést, mert ez segít, hogy a morzsa szépen rátapadjon.

    3

    A rákokat forró olajban süssük aranybarnára, kb. 3-4 perc alatt, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    Az olajnak elég forrónak kell lennie, hogy a bunda ropogós legyen, de figyeljünk, hogy ne égjen meg.

    4

    A curry szószhoz kezdjük el pirítani az apróra vágott hagymát és fokhagymát egy serpenyőben.

    A fokhagymát ne hagyjuk pirulni, mert könnyen megéghet és keserű lesz.

    5

    Adjunk hozzá az apróra vágott paradicsomot, és főzzük 5-7 percig, amíg a paradicsom szépen elpárolódik.

    A paradicsomot addig főzzük, amíg levet ereszt, és kezd sűrűsödni, hogy gazdag ízű szószunk legyen.

    6

    Amikor a paradicsom megpuhult, adjuk hozzá a curry port, a cukrot és a kókusztejet. Keverjük össze, és főzzük alacsony hőmérsékleten 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusztej krémesebb állagot ad, de ha túl sűrű lenne, egy kis vizet is adhatunk hozzá.

    7

    A kész curry szószban tálaljuk a ropogós rákokat. Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderlevelekkel vagy egy kis chili pehellyel a pikánsabb ízért.

    A friss fűszerek kiemelik az étel ízét, így érdemes friss koriandert hozzáadni.