Escondidinho de mandioca, pürésített mandioca és sertéshús rétegekkel

Escondidinho de mandioca

Az Escondidinho de Mandioca egy tipikus brazil étel, amelyet tradicionálisan sertéshússal, pürésített mandiocával és egy kis sajttal készítenek. Az étel népszerű a dél-brazil államokban, különösen a vidékeken, és gyakran tálalják ünnepi étkezéseken. A mandioca, amely egy édesburgonya-szerű gumó, Brazíliában alapvető élelmiszer, és számos ételben megtalálható. Az Escondidinho különleges, mivel a pürésített mandioca szaftos és krémes, a hússal pedig egy gazdag, ínycsiklandó ételt alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Mandioca (cassava)
300 g Sertéshús (darálva)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Tomatopüré
2 ek. Olívaolaj
100 ml Tej
50 g Sajt (reszelt)
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandiocát (cassavát) hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és forró, sós vízben főzd meg 30-40 percig, amíg megpuhul.

    A mandioca jól megpuhul, ha időnként megkevered, hogy ne ragadjon le.

    2

    Amikor a mandioca megpuhult, szűrd le, és pürésítsd egy villával vagy botmixerrel, majd add hozzá a tejet és egy csipet sót.

    A pürésített mandioca legyen sima és krémes, ha szükséges, adj hozzá még egy kis tejet.

    3

    A darált sertéshúst pirítsd meg egy serpenyőben az olívaolajjal, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.

    A hús pörkölésekor ügyelj arra, hogy minden oldala szépen megpiruljon, hogy intenzívebb íze legyen.

    4

    Amikor a hús és a hagyma megpirult, add hozzá a tomatopürét, és keverd jól össze, majd ízesítsd sóval és borssal.

    A püré segít gazdagítani a hús ízét, és sűrűbbé teszi a szószt.

    5

    A húsos keveréket tedd egy tálba, majd a pürésített mandioca felét terítsd a tetejére, simítsd el, hogy egyenletes rétegben legyen.

    A pürésített mandioca első rétege adja meg az étel krémes alapját.

    6

    Tedd rá a maradék húsos keveréket, és fedje be újra a maradék pürésített mandioca rétegével.

    Ha szeretnéd, reszelj egy kis sajtot a tetejére, hogy finom, olvadt réteget kapj.

    7

    A kész ételt süsd 20-30 percig 180°C-ra előmelegített sütőben, amíg a teteje aranybarna és ropogós lesz.

    Ha szeretnél egy még ropogósabb felszínt, az utolsó 5 percben állítsd a sütőt grill üzemmódra.

    8

    Miután kisült, hagyd pihenni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A pihentetés segít abban, hogy az étel könnyebben szeletelhető és megőrzi az ízeket.