Fahéjas-csokoládés torta porcukorral megszórva

Fahéjas-csokoládés torta

A fahéjas-csokoládés torta egy igazán különleges desszert, amely tökéletes választás a csokoládé és a fűszeres ízek kedvelőinek. Az egyszerűen elkészíthető torta gazdag csokoládé ízével és a fahéj meleg tónusaival bármely ünnepi asztal dísze lehet. Különösen ajánlott téli estékre egy csésze forró ital mellé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Étcsokoládé
150 g Vaj
180 g Kristálycukor
4 db Tojás
120 g Liszt
2 tk. Fahéj (őrölt)
1 cs. Sütőpor
30 g Kakaópor
100 ml Tej
20 g Porcukor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tortaformát.

    A tortaformát liszttel is szórd meg a vajazás után, hogy a torta ne ragadjon le.

    2

    Olvaszd össze a vajat és az étcsokoládét gőz fölött, majd hagyd hűlni.

    Ügyelj arra, hogy a csokoládé ne égjen meg. A gőz felett olvasztás a legbiztonságosabb módszer.

    3

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a fahéjat.

    A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor és a fahéj egyenletesen oszlik el a tésztában.

    4

    A tojásokat verd fel a kristálycukorral, amíg világos és habos lesz.

    A tojások legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben felverhetők.

    5

    Add hozzá a csokoládés-vajas keveréket, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, végül a tejet.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, és ne keverd túl a tésztát.

    6

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a torta teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Hűtsd ki a tortát teljesen, majd szórd meg porcukorral tálalás előtt.

    A tortát rácsra téve hűtsd ki, hogy alulról is szellőzzön.