Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tortaformát.
A tortaformát liszttel is szórd meg a vajazás után, hogy a torta ne ragadjon le.
Olvaszd össze a vajat és az étcsokoládét gőz fölött, majd hagyd hűlni.
Ügyelj arra, hogy a csokoládé ne égjen meg. A gőz felett olvasztás a legbiztonságosabb módszer.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a fahéjat.
A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor és a fahéj egyenletesen oszlik el a tésztában.
A tojásokat verd fel a kristálycukorral, amíg világos és habos lesz.
A tojások legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben felverhetők.
Add hozzá a csokoládés-vajas keveréket, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, végül a tejet.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, és ne keverd túl a tésztát.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a torta teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hűtsd ki a tortát teljesen, majd szórd meg porcukorral tálalás előtt.
A tortát rácsra téve hűtsd ki, hogy alulról is szellőzzön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.