Falukorvás ajváros rakott étel, friss petrezselyemmel tálalva

Falukorv ajváros rakott formában

A falukorvás ajváros rakott étel egy magyar hagyományos étel, amely a füstölt húsok és a fűszeres szószok ínycsiklandó kombinációja. Az ajvár adja meg az étel pikáns karakterét, míg a falukorvás darabok gazdagítják a szájban lévő ízélményt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Falukorv
200 g Ajvár
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Petrezselyem
1 db Zöld paprika
1 db Piros paprika
2 db Tojás
100 ml Tejföl
100 g Sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A falukorvát felkockázzuk és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Az ízesítést sóval és borssal végezzük el.

    A falukorvát alacsony lángon pirítsuk, hogy ne égjen meg és megőrizzük a zamatos ízét.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a paprikákat szintén felkockázzuk. Egy másik serpenyőben az olajon megpirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a paprikákat és együtt pirítjuk őket.

    A paprikák színétől függően változtathatjuk az étel színét. A zöld paprika frissebb ízt ad, míg a piros paprika édesebb.

    3

    Az ajvárt hozzáadjuk a serpenyőben lévő zöldségekhez, majd összekeverjük.

    Ha pikánsabb ízvilágot szeretnél, egy kis chili paprikát is hozzáadhatsz.

    4

    A tojásokat felverjük, majd a tejföllel elkeverjük és hozzáadjuk a zöldségekhez.

    A tejföl krémessé teszi az ételt, de ha selymesebb textúrát szeretnél, a tejföl helyett használhatsz tejszínt.

    5

    A keveréket a tűzhelyről levéve beletesszük a rakott formába, és a tetejét sajttal megszórjuk.

    A sajt felolvadva egy finom, ínycsiklandó réteget ad az étel tetején.

    6

    A rakott formát előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük és 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és aranybarna színű lesz.

    Ne hagyjuk túl sokáig a sütőben, hogy a rakott étel ne száradjon ki. A sajt legyen csak enyhén pirult.

    7

    Miután elkészült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni pár percig, majd tálaljuk friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissessége segít kiemelni az étel ízét, így érdemes frissen tálalni.