Frittata édesburgonyával és spenóttal, frissen tálalva

Frittata édesburgonyával és spenóttal

A frittata egy klasszikus olasz étel, amelyet tojásból és különféle zöldségekből készítenek. Az édesburgonya és a spenót kombinációja nemcsak tápláló, hanem rendkívül ínycsiklandó is. Ez az étel ideális választás egy gyors reggelihez vagy könnyed ebédhez. A frittata különlegessége, hogy bármilyen szezonális zöldséggel készíthető, így mindig friss és változatos marad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Édesburgonya
150 g Friss spenót
6 db Tojás
100 ml Tej
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Sajt (opcionális, reszelt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát hámozd meg, és vágd kockákra. Forralj vizet egy fazékban, és főzd a kockázott édesburgonyát 10-15 percig, amíg megpuhul.

    Az édesburgonyát ne főzd túl, mert akkor túl pépes lesz. Érdemes egy késsel megpróbálni megszúrni, hogy lássuk, éppen puha-e.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.

    A fokhagyma pirítását sose hagyd elhúzni, mert könnyen megéghet. Egy-két perc elegendő, hogy kiadja az illatát.

    3

    Add hozzá a megfőtt édesburgonyát a fokhagymához, és keverd össze.

    Győződj meg róla, hogy az édesburgonya jól összeforr a fokhagymás olajjal, hogy minden falat ízes legyen.

    4

    A spenótot mosd meg, és ha túl nagy levelekből áll, vágd apróra. A spenótot add hozzá az édesburgonyához, és keverd össze, amíg összeesik.

    Ha túl sok spenótot használsz, érdemes több ideig főzni, hogy a felesleges víz elpárologjon.

    5

    A tojásokat törd fel, és a tejjel keverd össze. Sóval és borssal ízesítsd, majd öntsd rá a serpenyőben lévő zöldségekre.

    A tojásokat jól fel kell verni, hogy a frittata könnyű legyen. A tej segít abban, hogy lágyabb legyen.

    6

    Főzd közepes lángon 5-7 percig, majd a frittatát tedd be a sütőbe 180°C-ra, és süsd még 10-15 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

    Ha nem szeretnéd sütőben készíteni, akkor egy nagyobb fedővel lefedve is párolhatod, hogy a tojás jól megsüljön.

    7

    Ha szeretnél, a frittata tetejére reszelhetsz egy kis sajtot, mielőtt a sütőbe tennéd. Tálald frissen.

    A sajt hozzáadása csak fokozza a frittata ízét, de ha nem szereted, kihagyhatod.