A zöldborsót alaposan megmossuk, majd egy serpenyőben, egy evőkanál olívaolajjal lepirítjuk. Sóval és borssal ízesítjük, és egy fél percig pirítjuk, amíg enyhén megpuhul.
Ha friss zöldborsót használsz, próbáld ki egy kicsit párolni, hogy megőrizze színét és ízét.
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a vizet, sót és borsot, majd felverjük.
A víz hozzáadásával lágyabb textúrát érhetünk el a frittatában. Az ideális állag eléréséhez felverés közben ne legyenek túl sok habos buborékok a tojásokban.
A maradék olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, majd beleöntjük a felvert tojáskeveréket. Ráhelyezzük a már előzőleg pirított zöldborsót, és az egész tetejére friss menta leveleket szórunk.
A menta frissessége kiemeli az ételt, de ne hagyd benne túl sokáig a serpenyőben, mert megváltozhat az íze.
Alacsony hőmérsékleten, fedő alatt, 8-10 percig sütjük, amíg a tojás teljesen meg nem szilárdul. Ha szeretnénk, a frittata tetejére reszelt sajtot is szórhatunk.
A frittatát készíthetjük a sütőben is, de így sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészíthető.
Miután elkészült, szeleteljük és tálaljuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.