Frittata Zöldborsóval és Mentával

Frittata Zöldborsóval és Mentával

A frittata egy igazi olasz klasszikus, de most egy friss zöldborsóval és menta levelekkel készült változattal készült. Ez a változat friss és tápanyagokban gazdag, ideális egy könnyed, mégis laktató étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Friss tojás
200 g Friss zöldborsó
10 db Friss menta levelek
2 ek. Olívaolaj
50 g Sajt (parmezán vagy feta)
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt fekete bors
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldborsót alaposan megmossuk, majd egy serpenyőben, egy evőkanál olívaolajjal lepirítjuk. Sóval és borssal ízesítjük, és egy fél percig pirítjuk, amíg enyhén megpuhul.

    Ha friss zöldborsót használsz, próbáld ki egy kicsit párolni, hogy megőrizze színét és ízét.

    2

    A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a vizet, sót és borsot, majd felverjük.

    A víz hozzáadásával lágyabb textúrát érhetünk el a frittatában. Az ideális állag eléréséhez felverés közben ne legyenek túl sok habos buborékok a tojásokban.

    3

    A maradék olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, majd beleöntjük a felvert tojáskeveréket. Ráhelyezzük a már előzőleg pirított zöldborsót, és az egész tetejére friss menta leveleket szórunk.

    A menta frissessége kiemeli az ételt, de ne hagyd benne túl sokáig a serpenyőben, mert megváltozhat az íze.

    4

    Alacsony hőmérsékleten, fedő alatt, 8-10 percig sütjük, amíg a tojás teljesen meg nem szilárdul. Ha szeretnénk, a frittata tetejére reszelt sajtot is szórhatunk.

    A frittatát készíthetjük a sütőben is, de így sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészíthető.

    5

    Miután elkészült, szeleteljük és tálaljuk.