A lisztet, száraz élesztőt, cukrot és sót keverd össze egy tálban.
A száraz élesztőt először keverd a liszthez, hogy egyenletesen oszoljon el a tésztában.
A tejet, vizet és joghurtot egy másik tálban melegítsd fel, de ne legyen forró, hogy ne ölje meg az élesztőt.
A tejnek langyosnak kell lennie, hogy az élesztő hatékonyan aktiválódjon.
A nedves keveréket öntsd a lisztes keverékhez, és alaposan keverd össze, hogy rugalmas tésztát kapj.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet, ha túl kemény, adj hozzá egy kis vizet.
A tésztát fedd le, és hagyd kelni 1-1,5 órát, amíg megduplázódik a térfogata.
Melegebb helyen, mint például a konyhapulton, gyorsabban kel.
A megkelt tésztát oszd kisebb gombócokra, majd minden gombócot nyújts ki lapos kör alakúra.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon hozzá.
A kinyújtott tésztát díszítsd köménymaggal, majd enyhén nyomd bele a tésztába.
A köményt egyenletesen oszlasd el, hogy minden falat egyformán ízes legyen.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és süsd meg a naan kenyeret mindkét oldalán 2-3 percig, amíg szépen megpirul.
Használj fedőt a serpenyőre, hogy a naan belső része is átsüljön.
Tálald friss korianderrel díszítve, és fogyaszd melegen.
A koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a fűszeres naan ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.