Fűszeres naan köménymaggal, friss korianderrel díszítve, indiai étel

Fűszeres naan - pl. köménymagos

A naan egy hagyományos indiai kenyér, amelyet gyakran készítenek a hagyományos tandoor kemencében. Az élesztővel készített tészta könnyű és puha, míg a köménymaggal ízesített változata egy igazán különleges ízélményt nyújt. A naan ideális kísérője a különböző curryknek, de önálló ételként is remek választás. Az ízesítés és a fűszerek a tészta finomságát emelik ki, miközben a koriander frissessége még gazdagabbá teszi a fogást.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
7 g Száraz élesztő
1 tk. Cukor
1 tk.
100 ml Tej
100 ml Víz
2 ek. Joghurt
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, száraz élesztőt, cukrot és sót keverd össze egy tálban.

    A száraz élesztőt először keverd a liszthez, hogy egyenletesen oszoljon el a tésztában.

    2

    A tejet, vizet és joghurtot egy másik tálban melegítsd fel, de ne legyen forró, hogy ne ölje meg az élesztőt.

    A tejnek langyosnak kell lennie, hogy az élesztő hatékonyan aktiválódjon.

    3

    A nedves keveréket öntsd a lisztes keverékhez, és alaposan keverd össze, hogy rugalmas tésztát kapj.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet, ha túl kemény, adj hozzá egy kis vizet.

    4

    A tésztát fedd le, és hagyd kelni 1-1,5 órát, amíg megduplázódik a térfogata.

    Melegebb helyen, mint például a konyhapulton, gyorsabban kel.

    5

    A megkelt tésztát oszd kisebb gombócokra, majd minden gombócot nyújts ki lapos kör alakúra.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon hozzá.

    6

    A kinyújtott tésztát díszítsd köménymaggal, majd enyhén nyomd bele a tésztába.

    A köményt egyenletesen oszlasd el, hogy minden falat egyformán ízes legyen.

    7

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és süsd meg a naan kenyeret mindkét oldalán 2-3 percig, amíg szépen megpirul.

    Használj fedőt a serpenyőre, hogy a naan belső része is átsüljön.

    8

    Tálald friss korianderrel díszítve, és fogyaszd melegen.

    A koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a fűszeres naan ízét.