Szaftos gesztenyével töltött pulykamell szeletek zöldségekkel tálalva.

Gesztenyés pulykamell

A Gesztenyés pulykamell egy elegáns és ínycsiklandó étel, amely a gazdag gesztenye és a finom pulykahús tökéletes párosítását kínálja. A pulykamell szaftos és lágy, míg a gesztenyés töltelék különleges ízt ad az ételnek. A gesztenyés pulykamell igazi ínycsiklandó étkezés, amely garantáltan elnyeri minden vendég tetszését.

Ez az étel nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló is, így ideális választás különleges alkalmakra, például ünnepi vacsorákra vagy vendégváró étkezésekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
600 g Pulykamell
200 g Főtt gesztenye
50 g Vaj
2 gerezd Fokhagyma
100 ml Tejszín
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykamellet szeleteld fel, sózd és borsozd mindkét oldalát.

    A pulykamell szeleteket klopfold ki óvatosan, hogy vékonyabbak legyenek és könnyebben feltekerhetőek.

    2

    A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, és párold meg rajta az apróra vágott fokhagymát.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    3

    Add hozzá az apróra vágott főtt gesztenyét és a tejszínt, majd főzd össze a tölteléket.

    Ízlés szerint adhatsz a töltelékhez egy kevés szerecsendiót is.

    4

    A pulykamell szeletek közepére halmozz egy adag gesztenyés tölteléket, majd tekerd fel és tűzd meg fogpiszkálóval.

    A fogpiszkáló helyett használhatsz hústűt is, vagy sütés előtt körbetekerheted baconnel.

    5

    Helyezd a töltött pulykamelleket egy tepsibe, és süsd 180°C-on kb. 30-35 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütés felénél öntsd alá egy kevés alaplevet vagy vizet, hogy a hús ne száradjon ki.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.

    A petrezselymet csak közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy friss és üde maradjon.