A gombát tisztítsd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A hagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágd fel.
A gombát ne vágd túl kicsire, mert főzés közben összeesik, és elveszíti a textúráját.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.
A fokhagyma könnyen megéghet, ha túl sokáig pirítod, ezért figyelj oda.
Add hozzá a gombát, és pirítsd, amíg a víz el nem párolog belőle, és a gomba enyhén aranybarna színt nem kap.
A gombát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, és megőrizze a friss ízét.
Tedd bele a paprikát, curry port, sót és borsot, majd add hozzá a kókusztejet. Keverd jól össze, és főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a szósz besűrűsödik.
Ha túl sűrű a szósz, egy kis víz hozzáadásával könnyítheted.
A chilit szeleteld fel, és add hozzá a keverékhez. Főzd még 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha nem szereted túl csípősen, kevesebb chilit is használhatsz.
Tálald az ételt friss korianderrel megszórva, és ízlés szerint még egy kevés kókuszreszelékkel.
A koriander frissességet ad az ételnek, és remekül passzol a kókuszos ízvilághoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.