Gombás Bicol Express tálalva, kókusztejjel és chilivel

Gombás Bicol Express

A Bicol Express egy híres étel a Fülöp-szigetekről, amelyet tradicionálisan sertéshúsból készítenek. A gombás változata egy ínycsiklandó vegetáriánus alternatívát kínál, a kókusztej, chili és friss gombák kombinációjával. Az étel erőteljes, fűszeres íze a chili és a kókusz remek harmóniáját adja, míg a gombák gazdag textúrája még finomabbá teszi. Az étel egyszerű, gyors és tökéletes egy ízletes, fűszeres vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gomba
400 ml Kókusztej
3 db Chili
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Paprika
1 ek. Curry por
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj
2 ek. Kókuszreszelék
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát tisztítsd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A hagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágd fel.

    A gombát ne vágd túl kicsire, mert főzés közben összeesik, és elveszíti a textúráját.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A fokhagyma könnyen megéghet, ha túl sokáig pirítod, ezért figyelj oda.

    3

    Add hozzá a gombát, és pirítsd, amíg a víz el nem párolog belőle, és a gomba enyhén aranybarna színt nem kap.

    A gombát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, és megőrizze a friss ízét.

    4

    Tedd bele a paprikát, curry port, sót és borsot, majd add hozzá a kókusztejet. Keverd jól össze, és főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a szósz besűrűsödik.

    Ha túl sűrű a szósz, egy kis víz hozzáadásával könnyítheted.

    5

    A chilit szeleteld fel, és add hozzá a keverékhez. Főzd még 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha nem szereted túl csípősen, kevesebb chilit is használhatsz.

    6

    Tálald az ételt friss korianderrel megszórva, és ízlés szerint még egy kevés kókuszreszelékkel.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és remekül passzol a kókuszos ízvilághoz.