Grillezett csirkemell édes-csípős mázzal tálalva

Grillezett csirkemell édes-csípős mázzal

A grillezett csirkemell édes-csípős mázzal az egyik legnépszerűbb fogás a nyári grillpartikon. Az édes méz és a csípős szósz kombinációja különleges ízvilágot teremt, amely garantáltan lenyűgözi a vendégeket. Ez a recept nemcsak egyszerűen elkészíthető, hanem egészséges is, hiszen friss alapanyagokat használ, és kevés zsiradékot igényel. Készítsd el ezt az ételt, és hozd el a grillezés varázsát a konyhádba!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkemell filé
2 ek. Méz
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Csípős szósz
1 tk. Gyömbér (reszelt)
2 gerezd Fokhagyma (zúzott)
30 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemell filéket mosd meg, töröld szárazra, és sózd, borsozd mindkét oldalukat.

    A csirkemell egyenletes vastagságú legyen, hogy egyenletesen süljön meg. Ha szükséges, klopfold ki óvatosan.

    2

    Egy tálban keverd össze a mézet, szójaszószt, csípős szószt, reszelt gyömbért, zúzott fokhagymát és citromlevet. Ez lesz az édes-csípős máz.

    A mázhoz használhatsz friss vagy szárított gyömbért is. A csípősség mértékét a csípős szósz mennyiségével szabályozhatod.

    3

    Kend be a csirkemelleket az elkészített mázzal, majd hagyd állni 15-20 percig, hogy jól átjárja az íz.

    Minél tovább pácolod a húst, annál ízletesebb lesz. Akár egy éjszakán át is pácolhatod a hűtőben.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, és kend meg olívaolajjal a grillrácsot, hogy ne tapadjon le a hús.

    A grillrácsot alaposan tisztítsd meg a sütés előtt, hogy ne ragadjon le a hús.

    5

    Helyezd a csirkemelleket a grillre, és süsd mindkét oldalukat 5-7 percig, amíg szép grillcsíkosak lesznek és átsülnek.

    A csirkemell akkor van átsülve, ha a belseje már nem rózsaszín, és a leve tiszta, amikor megszúrod. Használhatsz húshőmérőt is, a csirkemell belső hőmérséklete 74°C kell, hogy legyen.

    6

    A sütés közben időnként kend meg a csirkét a maradék mázzal, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    A mázat csak a sütés vége felé kend rá a húsra, mert a méz miatt könnyen megéghet.

    7

    Tálald a grillezett csirkemellet friss salátával vagy grillezett zöldségekkel. Ízlés szerint szórd meg friss korianderrel.

    A csirkemellhez jól illik a rizs, a quinoa és a kuszkusz is.