Hámozd meg és karikázd fel a burgonyát vékony szeletekre. Egy lábasban sós vízben főzd 10 percig, majd szűrd le.
A burgonyaszeleteket ne főzd túl, csak félig, hogy a sütés alatt ne essen szét.
A hagymát vágd apróra, és olajon dinszteld üvegesre. Add hozzá a vegetáriánus haggist, és együtt pirítsd 5 percig.
A pirítással még intenzívebb ízeket kapsz – enyhén karamellizáld a hagymát.
Egy tűzálló tálat olajozz ki, és rétegezd a hozzávalókat: alulra egy sor burgonya, rá a haggis-hagymás keverék, majd újra burgonya.
A tetejére mindenképp burgonya kerüljön, hogy szép aranybarna kéreg keletkezzen.
A növényi tejszínt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval, és öntsd egyenletesen a rétegezett ételre.
A tejszínt akár kevés növényi sajttal is dúsíthatod a krémesebb textúra érdekében.
Szórd meg reszelt vegán sajttal, majd süsd 180°C-on 25–30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.
Ha ropogósabb kérget szeretnél, a sütés utolsó 5 percében kapcsolj rá felső grill fokozatra.
Hagyd pár percet pihenni szeletelés előtt, majd tálald friss zöldsalátával.
Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel vagy újhagymával az extra frissességért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.