A sütőtököt vágd félbe, távolítsd el a magjait, és kockázd fel. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tedd, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a sütőtök megpuhul.
A Hokkaido sütőtök héja is ehető, így nem szükséges meghámozni. Az édes, diós íze még intenzívebbé válik a sütés során.
A tésztát főzd meg a csomagolás utasítása szerint, majd szűrd le, és tartsd melegen.
A tészta főzésénél mindig adj hozzá egy kis sót a vízhez, hogy ízesebb legyen.
A vajat egy serpenyőben olvaszd fel, majd add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg üvegesednek.
A fokhagyma és hagyma pirítása kiemeli az étel ízét és ad egy finom aromát.
Add hozzá a sült sütőtököt a serpenyőhöz, és keverd jól össze. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, és főzd még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A tejszín adja meg a krémességet, és segít összefogni az ízeket.
A tésztát add hozzá a serpenyőben lévő tökös-tejszínes szószhoz, majd keverd össze, hogy minden tészta egyenletesen bevonódjon.
A tésztát ne keverd túl erősen, hogy ne törjön össze.
Szórd meg reszelt parmezánnal, friss rozmaringgal, és ízesítsd sóval, borssal. Tálald azonnal.
A parmezán gazdag, sós íze remekül passzol a sütőtök édes aromájához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.