Hokkaido sütőtök tésztával, reszelt parmezánnal és rozmaringgal

Hokkaido sütőtök tésztával

A Hokkaido sütőtök tésztával egy rendkívül népszerű étel, amely a sütőtök krémességét és gazdag ízét a tésztával és parmezánnal kombinálja. A Hokkaido sütőtök különleges íze, amely édes és diós aromákat hordoz, ideális a hideg őszi napokra. Az ételt könnyen elkészítheted egy egyszerű tejszínes szósszal, amely gazdag és laktató, miközben a parmezán és a rozmaring friss ízt ad hozzá. Egy igazi őszibarack-hangulatú étel!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Hokkaido sütőtök
300 g Tészta (pl. spagetti)
2 ek. Vaj
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
200 ml Tejszín
50 g Parmezán
1 csipet
1 csipet Bors
1 ág Friss rozmaring

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőtököt vágd félbe, távolítsd el a magjait, és kockázd fel. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tedd, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a sütőtök megpuhul.

    A Hokkaido sütőtök héja is ehető, így nem szükséges meghámozni. Az édes, diós íze még intenzívebbé válik a sütés során.

    2

    A tésztát főzd meg a csomagolás utasítása szerint, majd szűrd le, és tartsd melegen.

    A tészta főzésénél mindig adj hozzá egy kis sót a vízhez, hogy ízesebb legyen.

    3

    A vajat egy serpenyőben olvaszd fel, majd add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg üvegesednek.

    A fokhagyma és hagyma pirítása kiemeli az étel ízét és ad egy finom aromát.

    4

    Add hozzá a sült sütőtököt a serpenyőhöz, és keverd jól össze. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, és főzd még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tejszín adja meg a krémességet, és segít összefogni az ízeket.

    5

    A tésztát add hozzá a serpenyőben lévő tökös-tejszínes szószhoz, majd keverd össze, hogy minden tészta egyenletesen bevonódjon.

    A tésztát ne keverd túl erősen, hogy ne törjön össze.

    6

    Szórd meg reszelt parmezánnal, friss rozmaringgal, és ízesítsd sóval, borssal. Tálald azonnal.

    A parmezán gazdag, sós íze remekül passzol a sütőtök édes aromájához.