Húsos Tangyuan, pirított hagymával tálalva

Húsos Tangyuan

A Tangyuan a kínai konyha egyik legismertebb ételének számít, amit különleges alkalmakra, például ünnepi vacsorákra készítenek. A húsos változat egy igazi étvágygerjesztő étel, amelyet rizslisztből készült golyókba rejtett fűszeres hústöltelék tesz még különlegesebbé. A Tangyuan hagyományosan édes töltelékkel is készülhet, de a húsos verziók sokak kedvenceinek számítanak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gluténmentes rizsliszt
150 g Főtt hús (sertés vagy csirke)
1 tk. Ginger
1 csipet
1 tk. Szezámmagolaj
150 ml Víz
2 ek. Hoisin szósz
1 db Vöröshagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hús (sertés vagy csirke) apróra vágásával kezdjük, majd adj hozzá egy kis sót, gyömbért és hoisin szószt. Keverd össze alaposan, és hagyd állni 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A hoisin szósz gazdag ízt ad a hús tölteléknek, miközben a gyömbér frissességet biztosít.

    2

    A rizslisztet tedd egy nagy tálba, és fokozatosan adj hozzá vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy sima tésztát kapj. A tészta ne legyen túl lágy, hanem olyan állagú, hogy könnyen formálható legyen.

    A rizsliszt és víz megfelelő arányának megtalálása fontos, hogy a tészta jól formálható legyen, de ne ragadjon.

    3

    A tésztát oszd kisebb darabokra, és mindegyiket formázz golyóvá. Minden golyó közepébe készíts egy kis mélyedést, majd töltsd meg a húsvilágossal.

    Ügyelj arra, hogy a hús töltelék ne kerüljön ki a golyókból sütés közben.

    4

    A töltött golyókat forró vízbe tedd, és főzd 8-10 percig, amíg a golyók a víz tetejére úsznak. Ekkor készre főttnek tekinthetjük őket.

    A főzés alatt ne hagyd magára a vizet, mert könnyen kifuthat, és a golyók összenyomódhatnak.

    5

    Amikor a tangyuan elkészült, egy serpenyőben egy evőkanál szezámmagolajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd add hozzá a tangyuan golyókat és forgatva pirítsd őket, hogy egy enyhén karamellizált kérget kapjanak.

    A pirított hagyma és szezámmagolaj illatos és ropogós textúrát ad a golyóknak.

    6

    Tálald a húsos Tangyuant melegen, és fogyaszd ízlés szerint hoisin szósszal vagy más szószokkal.

    A húsos Tangyuan remekül illik egy kis édes szósszal, így a hoisin szósz kiváló kiegészítő.