Idli fűszeres olívaolajjal tálalva

Idli fűszeres olívaolajjal

Az idli egy klasszikus indiai étel, amelyet reggelire vagy könnyű ebédre fogyasztanak. A fűszeres olívaolajjal való tálalás egy friss, ínycsiklandó fogást ad, amely gazdag ízvilágot kínál. Az idli tészta a rizs és mung dal keverékéből készül, amelyet gőzöléssel készítenek, és az olívaolaj adja hozzá a végső ízt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
50 g Mung dal (szárított zöld lencse)
1 csokor Curry levelek
3 ek. Fűszeres olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 tk.
2 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és mung dalt alaposan mosd meg, majd áztasd be vízben legalább 6-8 órára vagy egy éjszakára.

    Az áztatás segít a rizs és dal könnyebb emészthetőségéhez, és javítja az idli állagát.

    2

    Miután a rizs és mung dal megáztak, öntsd le róla a vizet, majd egy darálóval őröld le őket finom pürévé. Használj egy kis vizet, ha szükséges, hogy segíts a darálásban.

    A püré legyen sima, de ne túl híg. Az idli tésztának nem szabad túl folyósnak lennie.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 8-12 órán keresztül, hogy erjedjen, és készítsd el a fűszeres olívaolajat addig.

    Az erjesztés a tésztát könnyebbé és levegősebbé teszi, így az idli puhább lesz.

    4

    A fűszeres olívaolajhoz melegíts olajat egy serpenyőben, add hozzá a fokhagymát és a zöld chilit, majd pirítsd őket 1-2 percig.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy ne keseredjen meg.

    5

    Ezután add hozzá a curry leveleket, és pirítsd tovább 1 percig.

    A curry levelek adnak egy autentikus ízt az olívaolajnak, és kellemes aromát biztosítanak.

    6

    A fűszeres olívaolajat vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.

    A fűszeres olívaolaj elég intenzív ízt ad, így egy kis pihenés után ideális lesz a tálalásra.

    7

    Tedd fel a gőzölő edényt, és gőzöld az idli tésztát 10-15 percig, amíg meg nem puhul.

    A gőzölés biztosítja, hogy az idli puha és könnyű legyen.

    8

    Amikor az idli kész, tálald a fűszeres olívaolajjal, és élvezd a friss, ínycsiklandó fogást.

    Tálalás előtt locsold meg a fűszeres olívaolajjal, és ízlés szerint friss korianderrel díszítheted.