Iskender kebab marhahússal joghurtos fokhagymás öntettel és pirított pitával tálalva

Iskender kebab marhahússal

Az Iskender kebab a török konyha egyik legismertebb étke, amelyet először a Bursa városában alkottak meg. Eredetileg bárányhússal készül, de a marhahús variáció is rendkívül népszerű. A kebabot joghurtos fokhagymás öntettel és pirított pitával tálalják, hogy gazdag és ínycsiklandó étkezést biztosítson.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
4 db Pita kenyér
200 g Joghurt
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk.
2 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst szeleteld vékony csíkokra, majd pácold be egy tálban az olívaolajjal, fűszerpaprikával, sóval, borssal és apróra vágott fokhagymával. Hagyjad pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    A marhahús pácolása kulcsfontosságú, hogy a fűszerek jól átjárják, ezért hagyd minél tovább pácolódni.

    2

    A pita kenyereket vágd fel kisebb darabokra, és egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajjal pirítsd meg őket, amíg ropogósak nem lesznek.

    A pita kenyér pirítása ropogósra kulcsfontosságú a kebab ízében, ügyelj, hogy ne égjenek meg, de szépen piruljanak.

    3

    A fokhagymát reszeld le, majd keverd össze a joghurttal. Tedd félre, hogy az ízek összeérjenek.

    Friss fokhagymát használj, hogy intenzívebb ízt kapj. A joghurtos szósz az étel egyik alapja, ne hagyd ki!

    4

    A pácban lévő marhahúst egy serpenyőben vagy grillsütőn közepes lángon süsd meg, amíg szép pirosra nem sül. Ügyelj arra, hogy a hús ne száradjon ki, hanem maradjon szaftos.

    A marhahús gyorsan megéghet, figyelj rá, hogy közepes lángon süsd, így megőrzi szaftosságát.

    5

    A kész marhahúst vágd fel kisebb darabokra, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és öntsd rá a húsra, hogy még szaftosabbá váljon.

    A vaj segít gazdagítani az étel ízét, így ne hagyd el ezt a lépést!

    6

    A pirított pita kenyerekre tálald a sült marhahúst, öntsd rá a joghurtos fokhagymás szószt, majd locsold meg a forró vajjal.

    Ne sajnáld a joghurtot és a vajat, mert ezek az összetevők adják meg az étel gazdag ízét.

    7

    Tálald a klasszikus Iskender kebabot citromkarikákkal és egy kis extra joghurttal a tetején.

    A citromlé frissíti a kebabot, és egyensúlyozza a szaftos ételt.