Kabsa csirkehússal, fűszeres rizs és pirított mandula díszítéssel

Kabsa csirkehússal

A Kabsa egy hagyományos étel a Közel-Keletről, különösen Szaúd-Arábiából. Az étel a történelem során sokféle variációval bővült, és mára a régió egyik legismertebb egytál ételévé vált. Eredetileg az ételt különféle húsokkal készítették, de a csirke a legelterjedtebb változat. Az étel titka a fűszeres rizsben rejlik, amely az alaplevet és a fűszereket magába szívja, miközben a hús is ízesíti a rizst.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecombok
300 g Jázmin rizs
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
600 ml Zöldség alaplé
2 ek. Fűszerkeverék (Kabsa fűszerkeverék)
200 g Zöldségek (pl. paprika, sárgarépa)
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat sózd, borsozd és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg minden oldalon, hogy szép aranybarna színt kapjanak.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor nem pirulnak szépen, hanem párolódnak. Egy kicsi mennyiséget egyszerre tegyél a serpenyőbe.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy nagyobb lábasban az olívaolajon pirítsd meg őket.

    A hagyma pirításánál ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz a leves. A fokhagymát az utolsó pillanatban add hozzá, hogy ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a felkockázott paradicsomokat és a fűszerkeveréket (Kabsa fűszerkeveréket), majd keverd össze, és főzd 5-10 percig, hogy a paradicsomok levet engedjenek.

    A fűszerkeveréket óvatosan adagold, mert erős ízű, így érdemes kisebb adagokban hozzáadni, és ízlés szerint finomítani.

    4

    Ezután öntsd rá a zöldség alaplevet, majd tedd bele a már megpirított csirkecombokat, és főzd 20-25 percig, amíg a csirke átsül.

    Ha a csirkecombok nem teljesen férnek el a lábasban, akkor egy kisebb edényben is folytathatod, a lényeg, hogy a csirke teljesen megpuhuljon.

    5

    A rizst alaposan öblítsd le, majd tedd a csirkés egytál ételhez, és főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és magába szívja az ízeket.

    Ha szeretnéd, a rizst egy kevés sáfránnyal is ízesítheted, hogy szép sárgás színt és egy kis extra ízt kapjon.

    6

    Amikor a rizs és a csirke is kész, tálald a kabsa egytál ételt melegen. Díszítheted pirított mandulával vagy friss korianderrel.

    A pirított mandula és a friss koriander különleges ízt ad a kabsa ételnek, de opcionális, ha inkább egyszerűbb változatot szeretnél.