A Karjalanpiirakka tésztát enyhén pirítsuk meg egy serpenyőben vagy sütőben, hogy ropogós legyen.
A tészta pirításával extra ropogósságot adunk a kész ételnek.
A füstölt lazacot vágjuk vékony szeletekre, hogy könnyen illeszkedjen a tészta tetejére.
Ha túl vastag a lazac szelete, nehezebb lesz tálalni, és nem lesz olyan ínycsiklandó.
A túrós sajtkrémet keverjük simára, és egyenletesen kenjük rá a pirított Karjalanpiirakka tésztára.
A sajtkrém tökéletesen illik a lazachoz, de egy kis citromlével is gazdagíthatjuk az ízét.
Helyezzük a füstölt lazac szeleteket a tésztára és a sajtkrémre, majd szórjuk meg friss kaporral.
A kapor frissebb ízt ad, és szép zöld színével kiemeli az ételt.
A tálalás előtt csepegtessünk egy kis citromlevet a kész ételre, és szórjuk meg friss fekete borssal.
A citrom frissítő ízt ad, míg a fekete bors kiemeli a lazac füstös ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.