Karjalanpiirakka füstölt lazaccal, túrós sajtkrémmel és friss kaporral tálalva

Karjalanpiirakka füstölt lazaccal

A Karjalanpiirakka hagyományos finn étel, amely a meleg, töltött tésztából készül. Az étel a finn konyha kedvelt darabja, amelyet különféle töltelékekkel, mint például túrós sajtkrém és füstölt lazac, gazdagítanak. A kapor friss és ínycsiklandó fűszerként egészíti ki ezt a különleges ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Karjalanpiirakka tészta
150 g Füstölt lazac
1 db Friss citrom
100 g Túrós sajtkrém
1 csokor Friss kapor
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A Karjalanpiirakka tésztát enyhén pirítsuk meg egy serpenyőben vagy sütőben, hogy ropogós legyen.

    A tészta pirításával extra ropogósságot adunk a kész ételnek.

    2

    A füstölt lazacot vágjuk vékony szeletekre, hogy könnyen illeszkedjen a tészta tetejére.

    Ha túl vastag a lazac szelete, nehezebb lesz tálalni, és nem lesz olyan ínycsiklandó.

    3

    A túrós sajtkrémet keverjük simára, és egyenletesen kenjük rá a pirított Karjalanpiirakka tésztára.

    A sajtkrém tökéletesen illik a lazachoz, de egy kis citromlével is gazdagíthatjuk az ízét.

    4

    Helyezzük a füstölt lazac szeleteket a tésztára és a sajtkrémre, majd szórjuk meg friss kaporral.

    A kapor frissebb ízt ad, és szép zöld színével kiemeli az ételt.

    5

    A tálalás előtt csepegtessünk egy kis citromlevet a kész ételre, és szórjuk meg friss fekete borssal.

    A citrom frissítő ízt ad, míg a fekete bors kiemeli a lazac füstös ízét.