Főzd meg a spätzle tésztát sós, forró vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le, és tedd félre.
A spätzle tésztát ne főzd túl, mert akkor pépes lesz. Ha friss spätzlét használsz, rövidebb ideig kell főzni.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg a sonkát 3-4 percig, amíg ropogós lesz. Tedd félre.
A sonkát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg. Ha túl sós a sonka, használj kevesebbet belőle.
A serpenyőben, közepes hőfokon pirítsd meg a hagymakarikákat, amíg aranybarnák lesznek. Vedd ki a hagymát, és tedd félre.
A hagymát lassú tűzön karamellizáld, hogy édesebb ízt kapj. Ha túl gyorsan pirítod, megéghet.
Egy sütőtálat vajazz ki, és rétegezd bele a spätzle tésztát, a ropogós sonkát, a pirított hagymát és a reszelt sajtot. Folytasd a rétegezést, amíg az összes hozzávaló elfogy.
A rétegezésnél ügyelj arra, hogy minden hozzávalóból jusson minden rétegbe. A sajtot bőven szórd meg a tetejére.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Süssd a Käsespätzle-t 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarnára sül a teteje.
A sütési idő a sütő teljesítményétől függően változhat. Figyeld a Käsespätzle-t, hogy ne égjen meg a teteje.
Tálald forrón, friss petrezselyemmel megszórva. Kínálhatsz mellé friss salátát vagy kenyeret.
A Käsespätzle mellé jól illik egy könnyű saláta, például uborkasaláta vagy paradicsomsaláta.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.