A rizst főzd meg sós vízben az utasítások szerint. Amint kész, szűrd le és tedd félre.
A rizs főzése előtt öblítsd le hideg vízzel, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat.
A vajat egy serpenyőben olvaszd fel közepes lángon, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsd 1-2 percig.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
Törd a füstölt lazacot darabokra, majd add hozzá a serpenyőhöz. Pirítsd 2-3 percig, hogy átmelegedjen.
A lazacnak nem kell túl sokáig főznie, mert hamar elég, ha átmelegszik.
Add hozzá a főtt rizst, majd öntsd rá a tejszínt és alaposan keverd össze. Fűszerezd sóval, borssal és citromlével.
A tejszín lágy, krémes textúrát ad, de ha kevésbé szeretnél krémes ételt, akkor csak egy kis vajat is használhatsz.
A tojásokat főzd meg keményre (8-10 perc), majd tedd félre, hogy lehűljenek.
A tojások frissessége meghatározza az étel ízét, ezért friss tojásokat használj.
A kész kedgeree-t tálald a főtt tojásokkal, amelyeket félbevágva helyezel a tetejére. Szórd meg friss petrezselyemmel.
A friss petrezselyem kiemeli a többi ízt és frissességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.