Kedgeree lazaccal, tejszínes halas étel, friss tojással tálalva

Kedgeree lazaccal

A Kedgeree egy hagyományos brit étel, amely az indiai és a skót konyhák hatására alakult ki. Az étel gazdag ízvilága a füstölt hal, a tojás és a rizs kombinációjából származik, amelyet tejszínnel és friss petrezselyemmel tesznek még ínycsiklandóbbá. Ezt az ételt reggelire vagy könnyű ebédként is fogyaszthatjuk, mivel tápláló és tele van fehérjével.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt lazac
200 g Rizs
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Vaj
100 ml Tejszín
2 db Tojás
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg sós vízben az utasítások szerint. Amint kész, szűrd le és tedd félre.

    A rizs főzése előtt öblítsd le hideg vízzel, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat.

    2

    A vajat egy serpenyőben olvaszd fel közepes lángon, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsd 1-2 percig.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    Törd a füstölt lazacot darabokra, majd add hozzá a serpenyőhöz. Pirítsd 2-3 percig, hogy átmelegedjen.

    A lazacnak nem kell túl sokáig főznie, mert hamar elég, ha átmelegszik.

    4

    Add hozzá a főtt rizst, majd öntsd rá a tejszínt és alaposan keverd össze. Fűszerezd sóval, borssal és citromlével.

    A tejszín lágy, krémes textúrát ad, de ha kevésbé szeretnél krémes ételt, akkor csak egy kis vajat is használhatsz.

    5

    A tojásokat főzd meg keményre (8-10 perc), majd tedd félre, hogy lehűljenek.

    A tojások frissessége meghatározza az étel ízét, ezért friss tojásokat használj.

    6

    A kész kedgeree-t tálald a főtt tojásokkal, amelyeket félbevágva helyezel a tetejére. Szórd meg friss petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem kiemeli a többi ízt és frissességet ad az ételnek.