Khaman rice dhokla, indiai gőzölt étel friss korianderrel tálalva

Khaman rice dhokla

A Khaman rice dhokla egy hagyományos indiai étel, amelyet főként gujarati és más indiai régiókban készítenek. A dhokla egy gőzölt tészta, amelyet különböző lisztekkel, fűszerekkel és joghurttal készítenek. Az étel könnyű, tápláló és tökéletes reggelire vagy uzsonnára. A koriander és a citrom frissítő ízt ad, és segít kiemelni a tészta gazdag textúráját. A Khaman rice dhokla kiváló választás azok számára, akik valami egészséges, de ínycsiklandó ételt keresnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Csicseriborsó liszt
150 g Joghurt
1 tk.
1 tk. Sütőpor
2 db Zöld chili
1 ek. Gyömbér
1 ek. Citromlé
2 ek. Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a rizslisztet, csicseriborsó lisztet, sütőport és a sót.

    A liszteket jól keverd el, hogy ne maradjanak csomók a tésztában.

    2

    Add hozzá a joghurtot, citromlevet, apróra vágott zöld chilit és reszelt gyömbért. Keverd jól össze.

    A joghurt segít puhábbá tenni a dhoklát és gazdagabbá az ízét.

    3

    Fokozatosan add hozzá a vizet, és keverd a masszát, amíg sima tésztát nem kapsz.

    Ne adj túl sok vizet egyszerre, hogy elkerüld a túl híg tésztát.

    4

    Helyezd a tésztát egy gőzölőedénybe vagy egy szilikon formába, majd gőzöld 15-20 percig, amíg a tészta meg nem szilárdul.

    A tészta akkor kész, ha könnyedén elválik a formától, és átsült.

    5

    Amikor a dhokla elkészült, vágd kis kockákra, és tálald friss korianderrel.

    A koriander friss íze remekül kiegészíti a gőzölt dhoklát.