Egy tálban keverd össze a rizslisztet, csicseriborsó lisztet, sütőport és a sót.
A liszteket jól keverd el, hogy ne maradjanak csomók a tésztában.
Add hozzá a joghurtot, citromlevet, apróra vágott zöld chilit és reszelt gyömbért. Keverd jól össze.
A joghurt segít puhábbá tenni a dhoklát és gazdagabbá az ízét.
Fokozatosan add hozzá a vizet, és keverd a masszát, amíg sima tésztát nem kapsz.
Ne adj túl sok vizet egyszerre, hogy elkerüld a túl híg tésztát.
Helyezd a tésztát egy gőzölőedénybe vagy egy szilikon formába, majd gőzöld 15-20 percig, amíg a tészta meg nem szilárdul.
A tészta akkor kész, ha könnyedén elválik a formától, és átsült.
Amikor a dhokla elkészült, vágd kis kockákra, és tálald friss korianderrel.
A koriander friss íze remekül kiegészíti a gőzölt dhoklát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.