Kimchi mandu tálalva aranybarnára sütve, ropogós külsejű és fűszeres belsejű töltött táskák

Kimchi Mandu

A kimchi mandu a koreai konyha egy klasszikus ételének modern változata. Az alapja a hagyományos mandu tészta, amit különféle töltelékekkel készítenek el. A kimchi mandu különlegességét a fűszeres, enyhén savanykás kimchi adja, ami tökéletesen illik a húsos töltelékhez. Az étel a koreai étkezések nélkülözhetetlen része, és általában éttermekben vagy családi összejöveteleken találkozhatunk vele. A tészta ropogósra sül, míg a belseje fűszeres és ínycsiklandó. Ha otthon készíted el, szinte bárhol megoszthatod a barátokkal, családdal, vagy csak egy kis esti falatozáshoz!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kimchi
150 g Darálthús (sertés vagy marha)
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger
1 ek. Szezámmagolaj
12 db Mandu tészta
1 db Tojás
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kimchit alaposan vágd fel kisebb darabokra, hogy könnyen tudjuk keverni a töltelékhez. A fokhagymát és a gyömbért is reszeld le finomra.

    A kimchi darabolásánál ügyelj arra, hogy a leveleket ne tartsd túl nagy darabokban, különben nehéz lesz egyenletesen elosztani a töltelékben!

    2

    A darálthúst egy tálban keverd össze a felaprított kimchivel, a zöldhagymával, a fokhagymával és a gyömbérrel. Adj hozzá sót, borsot és szezámmagolajat, majd alaposan keverd össze.

    A szezámmagolaj ad egy kis extra ízt, amitől még gazdagabb lesz a töltelék. Ne hagyd ki!

    3

    A mandu tésztát egyesével töltsd meg a kimchi-hús keverékkel. Az egyik tésztát tedd a tenyeredbe, tegyél rá egy evőkanálnyi tölteléket, majd hajtsd félbe és kicsit nyomd meg az oldalait, hogy záródjon a táska.

    Használj egy kis vizet a szélek összenyomásához, így könnyebben lezárulnak a táskák.

    4

    Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel egy kis olajat, és óvatosan tedd bele a kimchi mandukat. Süsd őket 4-5 percig mindkét oldalon, amíg szép aranybarnára sülnek.

    A megfelelő olajhőmérsékletet úgy ellenőrizheted, hogy egy kis darabot teszel a serpenyőbe – ha az azonnal sülni kezd, akkor jó a hőmérséklet.

    5

    A megpirult mandukat tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.

    Ne tedd túl zsúfoltra a serpenyőt, különben nem fognak egyenletesen sülni.

    6

    Tálald a kimchi mandukat forrón, egy kis szójaszósszal vagy szezámmaggal meghintve, és élvezd a fűszeres, ropogós táskákat.

    A szójaszósz mellett egy kevés csiliolaj is remekül passzol a kimchi manduhoz!