Kofta fƱszeres bĂĄrĂĄnyhĂșssal tĂĄlalva friss joghurttal Ă©s petrezselyemmel

Kofta fƱszeres bĂĄrĂĄnyhĂșssal

A kofta egy hĂ­res Ă©tel a közel-keleti Ă©s indiai konyhĂĄban, amelyet kĂŒlönbözƑ hĂșsokbĂłl, gyakran bĂĄrĂĄnybĂłl kĂ©szĂ­tenek. Az Ă­zek Ă©s fƱszerek gazdag kombinĂĄciĂłja jellemzi ezt az Ă©telt, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi Ă©tkezĂ©sekhez vagy akĂĄr grillezĂ©shez is. A bĂĄrĂĄnyhĂșs Ă©s a joghurt pĂĄrosĂ­tĂĄsa kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt, mĂ­g a friss fƱszerek frissessĂ©get adnak a koftĂĄknak.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g BĂĄrĂĄnyhĂșs
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem
⭕ 1 tk. FƱszerpaprika
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 ek. Cilantro
⭕ 3 ek. Joghurt
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A bĂĄrĂĄnyhĂșst egy nagy tĂĄlban törd össze, majd adj hozzĂĄ aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt, fokhagymĂĄt, koriandert Ă©s petrezselymet.

    A hĂșs finomra tört ĂĄllaga segĂ­t, hogy a fƱszerek jĂłl beivĂłdjanak.

    2

    Add hozzå a fƱszerpaprikåt, köményt, cilantro-t, sót és borsot, majd egy kanål joghurtot, hogy egy szaftosabb ållagot kapj.

    A joghurt puhåbbå és ínycsiklandóbbå teszi a koftåkat, miközben segít a fƱszerek egyesítésében.

    3

    Egy tojåst is adj hozzå, hogy segítsen összetartani a masszåt. Keverd jól össze, hogy egyenletesen eloszoljanak a fƱszerek.

    A tojĂĄs segĂ­t, hogy a koftĂĄk jĂłl megmaradjanak sĂŒtĂ©s közben.

    4

    FormĂĄlj kis golyĂłkat a masszĂĄbĂłl, Ă©s enyhĂ©n lapĂ­tsd meg Ƒket, hogy könnyebben sĂŒljenek.

    Ne aggódj a tökéletes formåért, a rusztikus megjelenés a koftåk stílusa.

    5

    HevĂ­ts fel egy serpenyƑt, adj hozzĂĄ olĂ­vaolajat, Ă©s sĂŒsd a koftĂĄkat közepes lĂĄngon 8-10 percig, amĂ­g aranybarna Ă©s ĂĄtsĂŒlt nem lesz.

    Ha a koftĂĄk tĂșl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hƑt, hogy ne Ă©gjenek meg kĂ­vĂŒl, miközben a belsejĂŒk nyers marad.

    6

    Tålald a koftåkat egy friss joghurttal és apróra vågott petrezselyemmel.

    A joghurt segĂ­t az Ă­zek felfrissĂ­tĂ©sĂ©ben Ă©s kiegyensĂșlyozza a fƱszeressĂ©get.