A bárányhúst egy nagy tálban törd össze, majd adj hozzá apróra vágott hagymát, fokhagymát, koriandert és petrezselymet.
A hús finomra tört állaga segít, hogy a fűszerek jól beivódjanak.
Add hozzá a fűszerpaprikát, köményt, cilantro-t, sót és borsot, majd egy kanál joghurtot, hogy egy szaftosabb állagot kapj.
A joghurt puhábbá és ínycsiklandóbbá teszi a koftákat, miközben segít a fűszerek egyesítésében.
Egy tojást is adj hozzá, hogy segítsen összetartani a masszát. Keverd jól össze, hogy egyenletesen eloszoljanak a fűszerek.
A tojás segít, hogy a kofták jól megmaradjanak sütés közben.
Formálj kis golyókat a masszából, és enyhén lapítsd meg őket, hogy könnyebben süljenek.
Ne aggódj a tökéletes formáért, a rusztikus megjelenés a kofták stílusa.
Hevíts fel egy serpenyőt, adj hozzá olívaolajat, és süsd a koftákat közepes lángon 8-10 percig, amíg aranybarna és átsült nem lesz.
Ha a kofták túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőt, hogy ne égjenek meg kívül, miközben a belsejük nyers marad.
Tálald a koftákat egy friss joghurttal és apróra vágott petrezselyemmel.
A joghurt segít az ízek felfrissítésében és kiegyensúlyozza a fűszerességet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.