Kofta fűszeres bárányhússal tálalva friss joghurttal és petrezselyemmel

Kofta fűszeres bárányhússal

A kofta egy híres étel a közel-keleti és indiai konyhában, amelyet különböző húsokból, gyakran bárányból készítenek. Az ízek és fűszerek gazdag kombinációja jellemzi ezt az ételt, amely tökéletes választás családi étkezésekhez vagy akár grillezéshez is. A bárányhús és a joghurt párosítása különleges élményt nyújt, míg a friss fűszerek frissességet adnak a koftáknak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 csokor Friss koriander
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
1 ek. Cilantro
3 ek. Joghurt
1 db Tojás
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst egy nagy tálban törd össze, majd adj hozzá apróra vágott hagymát, fokhagymát, koriandert és petrezselymet.

    A hús finomra tört állaga segít, hogy a fűszerek jól beivódjanak.

    2

    Add hozzá a fűszerpaprikát, köményt, cilantro-t, sót és borsot, majd egy kanál joghurtot, hogy egy szaftosabb állagot kapj.

    A joghurt puhábbá és ínycsiklandóbbá teszi a koftákat, miközben segít a fűszerek egyesítésében.

    3

    Egy tojást is adj hozzá, hogy segítsen összetartani a masszát. Keverd jól össze, hogy egyenletesen eloszoljanak a fűszerek.

    A tojás segít, hogy a kofták jól megmaradjanak sütés közben.

    4

    Formálj kis golyókat a masszából, és enyhén lapítsd meg őket, hogy könnyebben süljenek.

    Ne aggódj a tökéletes formáért, a rusztikus megjelenés a kofták stílusa.

    5

    Hevíts fel egy serpenyőt, adj hozzá olívaolajat, és süsd a koftákat közepes lángon 8-10 percig, amíg aranybarna és átsült nem lesz.

    Ha a kofták túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőt, hogy ne égjenek meg kívül, miközben a belsejük nyers marad.

    6

    Tálald a koftákat egy friss joghurttal és apróra vágott petrezselyemmel.

    A joghurt segít az ízek felfrissítésében és kiegyensúlyozza a fűszerességet.