FƱszeres csirkehĂșsos kofta frissen tĂĄlalva, szĂ©p, aranybarna szĂ­nƱre sĂŒtve

Kofta fƱszeres csirkehĂșssal

A kofta, amely a Közel-KeletrƑl szĂĄrmazik, az egyik legismertebb hĂșsĂ©tel, amelyet minden kultĂșra sajĂĄt Ă­zvilĂĄgĂĄval formĂĄlt. Az arab, török Ă©s indiai konyha is gazdag kofta receptjeiben, Ă©s a csirkehĂșsos vĂĄltozat kĂŒlönösen nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄlt az Ă­zek gazdagsĂĄga miatt. A fƱszerek, mint a koriander, kömĂ©ny Ă©s paprika, minden falatban kiemelik a hĂșs frissessĂ©gĂ©t Ă©s Ă­zĂ©t. Egy klasszikus Ă©tel, amely gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©s mindig meglepi vendĂ©geinket.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Csirkemell
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Petrezselyem
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Koriander
⭕ 0.5 tk. Cumin
⭕ 1 tk. Paprika
⭕ 1 tk. FƱszeres sĂł
⭕ 1 db Tojás
⭕ 50 g Zsemlemorzsa
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet darĂĄljuk le egy hĂșsdarĂĄlĂłn, vagy vĂĄgjuk aprĂł darabokra, hogy könnyen formĂĄzhatĂł masszĂĄt kapjunk.

    Ha darĂĄlt csirkĂ©t veszel, gyƑzƑdj meg rĂłla, hogy ne legyen tĂșl zsĂ­ros, Ă­gy a köfta nem lesz tĂșl lĂĄgy.

    2

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk, majd egy serpenyƑben kevĂ©s olĂ­vaolajon pirĂ­tsuk meg, amĂ­g ĂŒvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma fokozatos pirĂ­tĂĄsa segĂ­t elkerĂŒlni a keserƱ Ă­zeket. Ha tĂșl gyorsan pirĂ­tod, keserƱ lesz!

    3

    A pirĂ­tott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt adjuk hozzĂĄ a darĂĄlt csirkemellhez, majd keverjĂŒk össze a petrezselyemmel, kömĂ©nnyel, korianderrel, cuminnal, paprikĂĄval Ă©s fƱszeres sĂłval.

    Ha szereted a csípƑsebb ízeket, adj hozzá egy csipetnyi cayenne borsot vagy chili pelyhet!

    4

    ÜssĂŒk hozzĂĄ a tojĂĄst, Ă©s adjunk hozzĂĄ zsemlemorzsĂĄt, hogy a massza jĂłl formĂĄzhatĂł legyen.

    Ne hasznĂĄlj tĂșl sok tojĂĄst vagy zsemlemorzsĂĄt, hogy ne legyen tĂșl nedves a tĂ©szta!

    5

    Kezd el kĂ©zzel vagy egy evƑkanĂĄl segĂ­tsĂ©gĂ©vel kis golyĂłkat formĂĄzni a masszĂĄbĂłl, majd forgasd meg Ƒket egy kevĂ©s lisztben vagy zsemlemorzsĂĄban, hogy ne ragadjanak.

    Ha a massza ragad, kĂ©zzel vizesen formĂĄld meg a golyĂłkat, Ă­gy könnyebben kezelheted Ƒket.

    6

    MelegĂ­ts egy serpenyƑt közepes lĂĄngon, Ă©s önts bele olĂ­vaolajat. Amikor forrĂł, tedd bele a köftĂ©ket, Ă©s sĂŒsd Ƒket minden oldalrĂłl aranybarnĂĄra, kb. 5-7 percig.

    Ne zsĂșfolj tĂșl sok köftĂ©t egyszerre a serpenyƑbe, mert akkor nem sĂŒlnek meg egyenletesen!

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt helyezd a kĂ©sz köftĂ©ket papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olajat felszĂ­vja.

    Ha mĂ©g puhĂĄbb köftĂ©t szeretnĂ©l, sĂŒsd Ƒket kevesebb olajjal, vagy akĂĄr sĂŒtƑben is kĂ©szĂ­theted Ƒket.