Fűszeres csirkehúsos kofta frissen tálalva, szép, aranybarna színűre sütve

Kofta fűszeres csirkehússal

A kofta, amely a Közel-Keletről származik, az egyik legismertebb húsétel, amelyet minden kultúra saját ízvilágával formált. Az arab, török és indiai konyha is gazdag kofta receptjeiben, és a csirkehúsos változat különösen népszerűvé vált az ízek gazdagsága miatt. A fűszerek, mint a koriander, kömény és paprika, minden falatban kiemelik a hús frissességét és ízét. Egy klasszikus étel, amely gyorsan elkészíthető és mindig meglepi vendégeinket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Petrezselyem
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
0.5 tk. Cumin
1 tk. Paprika
1 tk. Fűszeres só
1 db Tojás
50 g Zsemlemorzsa
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet daráljuk le egy húsdarálón, vagy vágjuk apró darabokra, hogy könnyen formázható masszát kapjunk.

    Ha darált csirkét veszel, győződj meg róla, hogy ne legyen túl zsíros, így a köfta nem lesz túl lágy.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk meg, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma fokozatos pirítása segít elkerülni a keserű ízeket. Ha túl gyorsan pirítod, keserű lesz!

    3

    A pirított hagymát és fokhagymát adjuk hozzá a darált csirkemellhez, majd keverjük össze a petrezselyemmel, köménnyel, korianderrel, cuminnal, paprikával és fűszeres sóval.

    Ha szereted a csípősebb ízeket, adj hozzá egy csipetnyi cayenne borsot vagy chili pelyhet!

    4

    Üssük hozzá a tojást, és adjunk hozzá zsemlemorzsát, hogy a massza jól formázható legyen.

    Ne használj túl sok tojást vagy zsemlemorzsát, hogy ne legyen túl nedves a tészta!

    5

    Kezd el kézzel vagy egy evőkanál segítségével kis golyókat formázni a masszából, majd forgasd meg őket egy kevés lisztben vagy zsemlemorzsában, hogy ne ragadjanak.

    Ha a massza ragad, kézzel vizesen formáld meg a golyókat, így könnyebben kezelheted őket.

    6

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és önts bele olívaolajat. Amikor forró, tedd bele a köftéket, és süsd őket minden oldalról aranybarnára, kb. 5-7 percig.

    Ne zsúfolj túl sok köftét egyszerre a serpenyőbe, mert akkor nem sülnek meg egyenletesen!

    7

    Tálalás előtt helyezd a kész köftéket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Ha még puhább köftét szeretnél, süsd őket kevesebb olajjal, vagy akár sütőben is készítheted őket.