A darált marhahúst tedd egy nagy tálba, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
A hagymát finomra vágd, hogy könnyen összesimuljon a hússal.
Adjuk hozzá a felaprított koriandert, petrezselymet, valamint a fűszereket: köményt, paprikát és kurkumát.
A fűszerek az étel ízét gazdagítják, érdemes őket jól elkeverni, hogy egyenletes ízűek legyenek.
Egy tojást verj fel, és add hozzá a húshoz. Sózd, borsozd, majd alaposan dolgozd össze a masszát.
A tojás segít összetartani a masszát, így a kofták nem esnek szét sütés közben.
A keveréket oszd 12-16 kis golyóra vagy hosszúkás formára, majd formázd meg őket kézzel.
A kofták mérete egyenletes legyen, hogy egyformán süljenek.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd helyezd bele a koftákat, és süsd őket közepes lángon 5-7 percig mindkét oldalukat, amíg szépen meg nem pirulnak.
A kofták sütésekor ügyelj arra, hogy ne mozdítsd el őket túl hamar, hogy ne törjenek el.
Amikor a kofták szépen megpirultak, szedd ki őket a serpenyőből, és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a kofták ropogósak maradnak.
Tálald a koftákat friss citromlével és egy kis salátával.
A citromlé frissességet ad az ételnek, és kiemeli a fűszerek ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.