Kofta marhahússal, egy fűszeres étel ropogós kérgével

Kofta marhahússal

A kofta egy tradicionális étel, amely a közel-keleti és indiai konyhában népszerű. A hús (általában bárány, marha vagy csirke) fűszerekkel és friss zöldségekkel keverve készül, majd golyókká vagy hosszúkás formákba alakítva sül vagy grillezik. A kofta fűszeres íze és könnyed textúrája nagyszerűen illik rizshez, naan kenyérhez vagy salátához. A marhahússal készült kofta egy gazdag, ínycsiklandó étel, amely tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy hétköznapi étkezésekre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált marhahús
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk. Cumin (kömény)
1 tk. Paprika
0.5 tk. Kurkuma
1 db Tojás
1 csipet
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst tedd egy nagy tálba, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    A hagymát finomra vágd, hogy könnyen összesimuljon a hússal.

    2

    Adjuk hozzá a felaprított koriandert, petrezselymet, valamint a fűszereket: köményt, paprikát és kurkumát.

    A fűszerek az étel ízét gazdagítják, érdemes őket jól elkeverni, hogy egyenletes ízűek legyenek.

    3

    Egy tojást verj fel, és add hozzá a húshoz. Sózd, borsozd, majd alaposan dolgozd össze a masszát.

    A tojás segít összetartani a masszát, így a kofták nem esnek szét sütés közben.

    4

    A keveréket oszd 12-16 kis golyóra vagy hosszúkás formára, majd formázd meg őket kézzel.

    A kofták mérete egyenletes legyen, hogy egyformán süljenek.

    5

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd helyezd bele a koftákat, és süsd őket közepes lángon 5-7 percig mindkét oldalukat, amíg szépen meg nem pirulnak.

    A kofták sütésekor ügyelj arra, hogy ne mozdítsd el őket túl hamar, hogy ne törjenek el.

    6

    Amikor a kofták szépen megpirultak, szedd ki őket a serpenyőből, és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a kofták ropogósak maradnak.

    7

    Tálald a koftákat friss citromlével és egy kis salátával.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, és kiemeli a fűszerek ízét.