A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt vĂĄgd aprĂłra, majd pirĂtsd meg egy kis olajon, amĂg ĂŒvegesek nem lesznek. Tedd fĂ©lre hƱlni.
A pirĂtott hagyma Ă©s fokhagyma gazdagĂtja a kofta ĂzĂ©t, Ă©s Ă©desebb Ăzt ad neki.
A darĂĄlt hĂșst egy nagy tĂĄlban keverd össze a tĂșrĂłval, a pirĂtott hagymĂĄval, fokhagymĂĄval, petrezselyemmel, kömĂ©nnyel, korianderrel, fƱszerpaprikĂĄval, sĂłval Ă©s borssal. Ezt követĆen add hozzĂĄ a tojĂĄst, Ă©s jĂłl dolgozd össze, amĂg sima masszĂĄt nem kapsz.
Ha tĂșl lĂĄgy a massza, egy kis zsemlemorzsĂĄt is adhatsz hozzĂĄ, hogy könnyebben formĂĄzhatĂł legyen.
A tĂ©sztĂĄbĂłl formĂĄlj kisebb golyĂłkat vagy pörkölt formĂĄkat. A golyĂłkat ne kĂ©szĂtsd tĂșl nagyra, hogy egyenletesebben sĂŒljenek.
A koftĂĄk formĂĄzĂĄsĂĄhoz egy kevĂ©s vĂz segĂthet, hogy ne ragadjanak a kezedhez.
Egy serpenyĆben hevĂtsd fel az olajat, majd a koftĂĄkat mindkĂ©t oldalukon sĂŒsd aranybarnĂĄra, kb. 4-5 percig oldalankĂ©nt.
A koftĂĄkat ne zsĂșfold tĂșl a serpenyĆbe, mert akkor nem sĂŒlnek egyenletesen.
A kĂ©sz koftĂĄkat papĂrtörlĆn csepegtesd le, hogy felszĂvjĂĄk a felesleges olajat.
A papĂrtörlĆ segĂt eltĂĄvolĂtani az olajat, Ăgy a koftĂĄk ropogĂłsak maradnak.
Tålald a koftåkat friss salåtåval, joghurttal vagy egy könnyed mårtåssal.
A koftĂĄkhoz jĂłl illik a fokhagymĂĄs joghurt vagy egy friss paradicsomos mĂĄrtĂĄs.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.