A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd pirítsd meg egy kis olajon, amíg üvegesek nem lesznek. Tedd félre hűlni.
A pirított hagyma és fokhagyma gazdagítja a kofta ízét, és édesebb ízt ad neki.
A darált húst egy nagy tálban keverd össze a túróval, a pirított hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, köménnyel, korianderrel, fűszerpaprikával, sóval és borssal. Ezt követően add hozzá a tojást, és jól dolgozd össze, amíg sima masszát nem kapsz.
Ha túl lágy a massza, egy kis zsemlemorzsát is adhatsz hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.
A tésztából formálj kisebb golyókat vagy pörkölt formákat. A golyókat ne készítsd túl nagyra, hogy egyenletesebben süljenek.
A kofták formázásához egy kevés víz segíthet, hogy ne ragadjanak a kezedhez.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd a koftákat mindkét oldalukon süsd aranybarnára, kb. 4-5 percig oldalanként.
A koftákat ne zsúfold túl a serpenyőbe, mert akkor nem sülnek egyenletesen.
A kész koftákat papírtörlőn csepegtesd le, hogy felszívják a felesleges olajat.
A papírtörlő segít eltávolítani az olajat, így a kofták ropogósak maradnak.
Tálald a koftákat friss salátával, joghurttal vagy egy könnyed mártással.
A koftákhoz jól illik a fokhagymás joghurt vagy egy friss paradicsomos mártás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.