Kofta tĂșrĂłval tĂĄlalva, gazdag fƱszeres Ă­zekkel Ă©s friss petrezselyemmel

Kofta tĂșrĂłval

A kofta egy nĂ©pszerƱ Ă©tel, amely szĂĄmos kultĂșrĂĄban megtalĂĄlhatĂł, Ă©s ĂĄltalĂĄban darĂĄlt hĂșsbĂłl kĂ©szĂ­tik. Az indiai konyhĂĄban kĂŒlönleges vĂĄltozatokat talĂĄlunk, amelyek fƱszerekkel gazdagĂ­tottak Ă©s ĂĄltalĂĄban joghurttal vagy paradicsomos szĂłszokkal tĂĄlaljĂĄk. A tĂșrĂłval kĂ©szĂŒlt kofta lĂĄgy, szaftos belsƑt biztosĂ­t, miközben kĂ­vĂŒl ropogĂłs marad, Ă©s a fƱszerek Ă­ze remekĂŒl passzol hozzĂĄ. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs, ha egy Ă­nycsiklandĂł Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©telt szeretnĂ©l kĂ©szĂ­teni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g DarĂĄlthĂșs (marha vagy bĂĄrĂĄny)
⭕ 150 g TĂșrĂł
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 ek. Petrezselyem
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Koriander
⭕ 1 tk. FƱszerpaprika
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt bors
⭕ 3 ek. Olaj a sĂŒtĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt vĂĄgd aprĂłra, majd pirĂ­tsd meg egy kis olajon, amĂ­g ĂŒvegesek nem lesznek. Tedd fĂ©lre hƱlni.

    A pirított hagyma és fokhagyma gazdagítja a kofta ízét, és édesebb ízt ad neki.

    2

    A darĂĄlt hĂșst egy nagy tĂĄlban keverd össze a tĂșrĂłval, a pirĂ­tott hagymĂĄval, fokhagymĂĄval, petrezselyemmel, kömĂ©nnyel, korianderrel, fƱszerpaprikĂĄval, sĂłval Ă©s borssal. Ezt követƑen add hozzĂĄ a tojĂĄst, Ă©s jĂłl dolgozd össze, amĂ­g sima masszĂĄt nem kapsz.

    Ha tĂșl lĂĄgy a massza, egy kis zsemlemorzsĂĄt is adhatsz hozzĂĄ, hogy könnyebben formĂĄzhatĂł legyen.

    3

    A tĂ©sztĂĄbĂłl formĂĄlj kisebb golyĂłkat vagy pörkölt formĂĄkat. A golyĂłkat ne kĂ©szĂ­tsd tĂșl nagyra, hogy egyenletesebben sĂŒljenek.

    A koftåk formåzåsåhoz egy kevés víz segíthet, hogy ne ragadjanak a kezedhez.

    4

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olajat, majd a koftĂĄkat mindkĂ©t oldalukon sĂŒsd aranybarnĂĄra, kb. 4-5 percig oldalankĂ©nt.

    A koftĂĄkat ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑbe, mert akkor nem sĂŒlnek egyenletesen.

    5

    A kĂ©sz koftĂĄkat papĂ­rtörlƑn csepegtesd le, hogy felszĂ­vjĂĄk a felesleges olajat.

    A papĂ­rtörlƑ segĂ­t eltĂĄvolĂ­tani az olajat, Ă­gy a koftĂĄk ropogĂłsak maradnak.

    6

    Tålald a koftåkat friss salåtåval, joghurttal vagy egy könnyed mårtåssal.

    A koftĂĄkhoz jĂłl illik a fokhagymĂĄs joghurt vagy egy friss paradicsomos mĂĄrtĂĄs.