Kofta túróval tálalva, gazdag fűszeres ízekkel és friss petrezselyemmel

Kofta túróval

A kofta egy népszerű étel, amely számos kultúrában megtalálható, és általában darált húsból készítik. Az indiai konyhában különleges változatokat találunk, amelyek fűszerekkel gazdagítottak és általában joghurttal vagy paradicsomos szószokkal tálalják. A túróval készült kofta lágy, szaftos belsőt biztosít, miközben kívül ropogós marad, és a fűszerek íze remekül passzol hozzá. Ez a recept tökéletes választás, ha egy ínycsiklandó és tápláló ételt szeretnél készíteni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy bárány)
150 g Túró
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 ek. Petrezselyem
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
1 tk. Fűszerpaprika
1 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
3 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd pirítsd meg egy kis olajon, amíg üvegesek nem lesznek. Tedd félre hűlni.

    A pirított hagyma és fokhagyma gazdagítja a kofta ízét, és édesebb ízt ad neki.

    2

    A darált húst egy nagy tálban keverd össze a túróval, a pirított hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, köménnyel, korianderrel, fűszerpaprikával, sóval és borssal. Ezt követően add hozzá a tojást, és jól dolgozd össze, amíg sima masszát nem kapsz.

    Ha túl lágy a massza, egy kis zsemlemorzsát is adhatsz hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.

    3

    A tésztából formálj kisebb golyókat vagy pörkölt formákat. A golyókat ne készítsd túl nagyra, hogy egyenletesebben süljenek.

    A kofták formázásához egy kevés víz segíthet, hogy ne ragadjanak a kezedhez.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd a koftákat mindkét oldalukon süsd aranybarnára, kb. 4-5 percig oldalanként.

    A koftákat ne zsúfold túl a serpenyőbe, mert akkor nem sülnek egyenletesen.

    5

    A kész koftákat papírtörlőn csepegtesd le, hogy felszívják a felesleges olajat.

    A papírtörlő segít eltávolítani az olajat, így a kofták ropogósak maradnak.

    6

    Tálald a koftákat friss salátával, joghurttal vagy egy könnyed mártással.

    A koftákhoz jól illik a fokhagymás joghurt vagy egy friss paradicsomos mártás.