Majboos szárított citrommal, csirkehússal és fűszeres rizzsel

Majboos szárított citrommal

A Majboos egy hagyományos indiai étel, amelyet különböző fűszerekkel és szárított citrommal készítenek. A szárított citrom a legfontosabb összetevő, mivel jellegzetes savanykás ízt ad a rizses ételnek. A Majboos gyakran szerepel az indiai ünnepi étkezéseken, és gazdag, ínycsiklandó étkezést biztosít, amely tökéletes egy kiadós vacsorához. A csirkehús és a rizs kombinációja gazdag, ízes ételt eredményez, amelyet gyakran friss korianderrel tálalnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Rizs
500 g Csirkehús
2 db Szárított citrom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
2 ek. Szezámmagolaj
600 ml Víz
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd meg.

    A csirkehús ízét fokozhatod, ha egy kicsit előre bepácolod a fűszerekkel.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomokat pedig kockázd fel.

    A hagymát pürésítheted is, hogy az ételben ne legyenek nagy darabok.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a szezámmagolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát.

    A fokhagyma és hagyma párolódása közben folyamatosan keverd, hogy egyenletesen piruljanak.

    4

    Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg, amíg minden oldala szép aranybarna nem lesz.

    A hús aranybarna színének elérése érdekében ne zsúfold túl a serpenyőt.

    5

    A paradicsomot és a fűszereket (kömény, kurkuma) add hozzá, és keverd jól össze.

    A fűszereket pirítsd rövid ideig, hogy jobban kioldódjanak az ízek.

    6

    Öntsd rá a vizet és add hozzá a szárított citromokat. Főzd a húst, amíg megpuhul, körülbelül 20 percig.

    A szárított citromokból a savanykás íz kioldódik, ami gazdagítja az ételt.

    7

    A rizst öblítsd le hideg vízben, majd add hozzá a főzéshez. Főzd együtt a csirkehússal és a fűszeres lével további 15-20 percig.

    A rizst mindig alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat.

    8

    Miután a rizs megpuhult, vedd le a tűzről, és hagyd állni pár percig, hogy a rizs és hús jól összeérjen.

    Az étel pihenése közben az ízek jobban összeérnek, és még finomabb lesz.

    9

    Tálald melegen, díszítsd friss korianderrel, ha szeretnéd.

    A friss koriander frissességet ad az ételnek, és kellemesen ellensúlyozza a fűszeres ízeket.