Marmitako con tomate tálalva, friss petrezselyemmel

Marmitako con tomate

A Marmitako con tomate egy tradicionális spanyol étel, amely a Baszk régióból származik. Az étel eredetileg halászlevesként indult, amit a halászhajókon készítettek. Az étel gazdag ízvilágú és tápláló, hiszen az olívaolaj, a tonhal és a friss paradicsom egyaránt jótékony hatású az egészségre. A Marmitako con tomate ma már nemcsak a spanyol tengerpartokon, hanem világszerte ismert étel, amelyet a mediterrán konyha rajongói is kedvelnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tonhal
3 db Burgonya
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
4 db Paradicsom
100 g Zöldbab
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Paprika por
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg és vágd fel kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát szeleteld fel.

    A burgonya kockázása után öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és ne ragadjanak össze főzés közben.

    2

    Egy nagyobb lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A hagyma pirítása során ne hagyd, hogy túlzottan barnuljon, mert akkor keserű ízű lesz.

    3

    Tedd hozzá a piros paprikát, majd add hozzá a paradicsomot, és főzd őket 5-7 percig, amíg a paradicsom levet ereszt.

    Ha a paradicsom túl savanyú, egy kis cukor hozzáadásával enyhítheted az ízét.

    4

    Add hozzá a burgonyát, zöldbabot, sót, borsot és paprika port. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd hagyd főzni, amíg a burgonya megpuhul, körülbelül 15-20 percig.

    Ha a leves túl sűrű, egy kis vizet hozzáadhatsz, hogy megfelelő állagot kapjon.

    5

    Miután a burgonya megpuhult, tedd bele a tonhalat és főzd további 5-7 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.

    A tonhalat ne főzd túl, hogy megőrizze puhaságát és ne száradjon ki.

    6

    A kész ételt friss petrezselyemmel díszítsd, majd tálald melegen.

    A petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek, így ne hagyd ki!