A burgonyát hámozd meg és vágd fel kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát szeleteld fel.
A burgonya kockázása után öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és ne ragadjanak össze főzés közben.
Egy nagyobb lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.
A hagyma pirítása során ne hagyd, hogy túlzottan barnuljon, mert akkor keserű ízű lesz.
Tedd hozzá a piros paprikát, majd add hozzá a paradicsomot, és főzd őket 5-7 percig, amíg a paradicsom levet ereszt.
Ha a paradicsom túl savanyú, egy kis cukor hozzáadásával enyhítheted az ízét.
Add hozzá a burgonyát, zöldbabot, sót, borsot és paprika port. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd hagyd főzni, amíg a burgonya megpuhul, körülbelül 15-20 percig.
Ha a leves túl sűrű, egy kis vizet hozzáadhatsz, hogy megfelelő állagot kapjon.
Miután a burgonya megpuhult, tedd bele a tonhalat és főzd további 5-7 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.
A tonhalat ne főzd túl, hogy megőrizze puhaságát és ne száradjon ki.
A kész ételt friss petrezselyemmel díszítsd, majd tálald melegen.
A petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek, így ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.