Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra és készíts elő egy muffin sütőformát papír kapszlikkal.
Érdemes a muffin formát előkészíteni, hogy a tészta elkészülte után azonnal be lehessen tölteni.
Egy tálban szitáld össze a lisztet, a matcha port, a sütőport és a sót, hogy egyenletesen elkeveredjenek.
A matcha por hajlamos csomósodni, ezért különösen fontos a szitálás.
Egy másik tálban keverd habosra a puha vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. Minél jobban felhabosítod, annál könnyebb lesz a tészta.
Add hozzá egyenként a tojásokat a vajas keverékhez, minden egyes tojás után alaposan keverd el.
Ha a tojások hidegek, melegítsd őket langyos vízben pár percig, hogy könnyebben keveredjenek a tésztába.
Öntsd hozzá a vaníliakivonatot és fokozatosan adagold hozzá a lisztes keveréket, miközben folyamatosan kevered.
A lisztes keveréket több részletben add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást.
Lassan öntsd hozzá a tejet, és keverd addig, amíg a tészta sima és egységes állagú lesz.
A tejet lassan adagold, hogy a tészta ne legyen túl híg.
Töltsd meg a muffin formákat a tésztával kb. háromnegyedéig, majd süsd 18-20 percig, amíg aranybarna lesz.
A muffinokat ne töltsd túl, mert sütés közben megemelkednek és kifolyhatnak. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsültek-e.
A sütés után hagyd a muffinokat teljesen kihűlni egy rácson, mielőtt rátennéd a krémet.
A rácson hűtés segít elkerülni, hogy a muffinok alja benedvesedjen.
A krémhez keverd habosra a tejszínt, majd add hozzá a mascarponét és a porcukrot, és keverd tovább, amíg krémes állagot kapsz.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A mascarponét lassan adagold, hogy a krém ne legyen túl híg.
Töltsd habzsákba a krémet, és díszítsd vele a cupcake-ek tetejét. Végül szórj rá egy kevés matcha port dekorációnak.
A matcha port vékonyan szórd a krém tetejére, hogy szép zöld színt kapjon a díszítés.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.