Öntsd az almalevet egy közepes lábasba, és kezdd el közepes lángon melegíteni.
Ne forrald fel az almalevet, hogy megőrizze az ízét és a tápanyagait.
Hámozd meg a banánt, majd pépesítsd villával vagy turmixgéppel.
A banán minél érettebb, annál édesebb és könnyebben pépesíthető.
Add a pépesített banánt az almaleves edényhez, és alaposan keverd el.
Keverd addig, amíg a banán teljesen feloldódik az almalében, hogy ne maradjanak benne darabok.
Tedd hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget és egy csipet szerecsendiót, majd keverd össze.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A szerecsendióból ne tegyél túl sokat, mert erőteljes íze van.
Lassú tűzön főzd a cidert 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le az alja.
Vedd le a tűzről, keverd hozzá a mézet és a vaníliakivonatot, majd alaposan dolgozd össze.
A mézet a végén add hozzá, hogy megőrizze jótékony hatásait. A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is.
Szűrd le a cidert egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a fűszereket és a banánrostokat.
Ha nincs finom szűrőd, használhatsz gézlapot is a szűréshez.
Öntsd poharakba, és azonnal tálald melegen. Díszítheted egy fahéjrúddal vagy narancshéjjal.
Ha hűvösebb idő van, kínálhatsz mellé egy kis mézeskalácsot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.