Milanesa fokhagymával, ropogósra sütve

Milanesa fokhagymával

A milanesa, amely egy klasszikus latin-amerikai étel, gyakran szerepel a hétköznapi étkezéseken, de különleges alkalmakkor is kiváló választás. Az étel gyökerei az olasz konyhában keresendők, és hamar elterjedt Latin-Amerikában, ahol különböző módon készítik, gyakran marhahússal, de csirkével is készülhet. A fokhagyma hozzáadásával egy ínycsiklandó, aromás változatot kapunk, amely tökéletes választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkemell
2 db Tojás
100 g Panírozott morzsa
3 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors
3 ek. Olívaolaj
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vékony szeletekre vágd, majd óvatosan klopfold ki, hogy egyenletes vastagságú legyen.

    A klopfolás segít, hogy a hús puhábban és gyorsabban süljon meg, így finomabb és szaftosabb lesz.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, majd dörzsöld a hús szeletekbe. Így a fokhagyma íze jobban átjárja a húst.

    A fokhagyma finomabb ízéhez hozzájárul, ha először egy kis sóval dörzsöljük, hogy jobban feloldódjon.

    3

    A tojásokat üsd fel egy tálba, add hozzá a sót és borsot, majd jól keverd össze.

    Ha a tojásos keveréket picit felvered, a panír jobban tapad a húsra, így ropogósabb lesz.

    4

    A csirkeszeleteket először a tojásos keverékbe mártsd, majd a panírozott morzsába, hogy egyenletesen beborítsák a húst.

    A panírt ne sajnáld, és finoman nyomd rá a húsra, hogy jól tapadjon.

    5

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd a panírozott csirkeszeleteket helyezd bele.

    A megfelelő olajhőmérsékletet úgy ellenőrizheted, hogy egy kis darab panírt teszel a serpenyőbe: ha az azonnal sülni kezd, akkor jó a hőmérséklet.

    6

    Süsd a milanesa szeleteket mindkét oldalon aranybarnára és ropogósra, körülbelül 4-5 percig oldalanként.

    Ne rakd túl zsúfoltan a serpenyőbe, hogy minden szelet egyenletesen sülhessen.

    7

    Miután megsült, helyezd a csirkét papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a milanesa ropogós marad.

    8

    Tálald a milanesa szeleteket citromszeletekkel, és ha szeretnéd, egy kis extra fokhagymával díszítheted.