Moi Moi füstölt hallal, tálalva

Moi Moi füstölt hallal

A Moi Moi egy hagyományos nyugat-afrikai étel, amely különböző módokon készíthető, de a füstölt hallal készült változata különösen népszerű. A Moi Moi-t gyakran ünnepi alkalmakkor, családi vacsorák során tálalják, és gazdag ízei lenyűgözik a vendégeket. A füstölt hal és a tápiókás massza tökéletes harmóniában egyesül, és az étel egyedülálló élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt hal
200 g Fehér bab
1 db Piros paprika
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Tápióka liszt
2 ek. Olaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Pálmaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt halat bontsd darabokra, és tedd félre.

    A füstölt hal különleges ízt ad az ételnek, és a hús textúrája is rendkívül puha lesz.

    2

    A fehér babot előzőleg áztasd be vízbe legalább 4 órára, majd főzd meg őket sós vízben 30-40 perc alatt, amíg megpuhulnak.

    A bab áztatása segít csökkenteni a főzési időt, és segíti az emésztést is.

    3

    A paprikát, vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel finomra, majd egy serpenyőben, olajon pirítsd meg őket, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    Ha egy kis füstölt paprikát is hozzáadsz, még jobban kiemeli a hal ízét.

    4

    A tápióka lisztet add a pörkölt zöldségekhez, és jól keverd el, hogy homogén masszát kapj.

    A tápióka liszt segít sűríteni a keveréket, hogy krémesebb legyen az étel.

    5

    A kész babot és a halat is add hozzá, majd sóval, borssal ízesítsd. A masszát jól keverd össze, hogy a hal és a bab mindenhol egyenletesen eloszoljon.

    A füstölt hal intenzív íze jól kiemelkedik a bab és zöldségek között.

    6

    Tedd az elkészített masszát egy hőálló tálba, és a tetejére önts pálmaolajat.

    A pálmaolaj gazdag ízt ad az ételnek, és segít megőrizni a kívánt textúrát.

    7

    Helyezd a tálat a sütőbe, és süsd 30-40 percig, amíg az étel meg nem szilárdul és enyhén meg nem pirul a teteje.

    A sütés közbeni pihenés segít az ízek összeérésében, és a teteje ropogósabbá válik.

    8

    A sült Moi Moi-t frissen tálald, és kínálj mellé friss salátát vagy rizst.

    A friss saláta vagy rizs tökéletes kiegészítője ennek az ételnek, hogy egy könnyedebb étkezést kapj.