Mole de caderas tálalva marhahússal, zöldségekkel és friss korianderrel

Mole de caderas

A mole de caderas egy mexikói étel, amely gazdag mole szószban és zöldségekkel készül. A mole szósz elkészítése sok időt igényel, de a végén az ízek tökéletesen összeolvadnak, hogy egy gazdag, ínycsiklandó ételt kapjunk. Az étel a mexikói vidéken különösen népszerű, és gyakran készítik különleges alkalmakkor.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Chili por
2 ek. Kakaó
200 g Fekete bab
2 ek. Szezámmag
1 tk. Füstölt paprika
1 ek. Cukor
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
500 ml Zöldségleves
1 ek. Méz
2 ek. Száraz pirított mandula
100 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a marhahúst mindkét oldalán aranybarnára.

    A hús pirítása segít kihozni az ízeket, fontos, hogy ne hagyd túl sokáig a lángon.

    2

    Közben aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a hús mellé. Pirítsd őket még pár percig.

    A hagyma és fokhagyma aromája különleges ízt ad a mole szósznak.

    3

    Add hozzá a chili port, a kakaót, a szezámmagot, a füstölt paprikát, a cukrot és a sót. Alaposan keverd össze, majd öntsd rá a zöldségleveset.

    A kakaó gazdagítja a mole szószát, a szezámmag pedig egy különleges ropogós textúrát ad.

    4

    Tedd bele a fekete babot, és forrald fel. Csökkentsd a hőt, és hagyd főzni alacsony lángon 40-45 percig.

    A bab puhára főzése segíti a mole ízeinek összeolvadását.

    5

    A végén adj hozzá friss koriandert, és hagyd pihenni 5 percig.

    A koriander friss íze tökéletesen illik a mole de caderas gazdag szószához.